Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ruina unei săli de sport din Alba Iulia, preluată de primărie de la Ministerul Sportului. Anunțul primarului Pleșa

Publicat

Sala de sport ”1 Mai”, din Alba Iulia, redenumită ”Marius Vizer”, a fost preluată joi de Primăria Alba Iulia de la Ministerului Sportului.

Anunțul a fost făcut de făcut de primarul Gabriel Pleșa. Acesta spune că ”o nouă ruină din centrul municipiului Alba Iulia” are șansa să fie renovată.

Locația este importantă pentru multe generații de sportive din Alba, care și-au făcut pregătirea în această sală.

De mai mulți ani însă, sala nu mai este folosită, pentru că se află într-o stare avansată de degradare.

Primăria intenționează să o repare și să o modernizeze, astfel încât sala să poată găzdui antrenamente și competiții sportive.

Sala de sport are tribună de 200 de locuri și o suprafață construită la sol de 300 mp. Suprafața utilă este de 272,11 mp și suprafață totală desfășurată de 300 mp.

Sala poate fi utilizată pentru practicarea sporturilor individuale: judo, karate, aerobic, gimnastică, culturism etc. Se află pe strada Frederic Mistral 1A, în central municipiului Alba Iulia.

FOTO: Cum arată ruina unei săli de sport din centrul municipiului Alba Iulia, preluată de primărie pentru a fi renovată

În prezent locația nu mai corespunde cerințelor de calitate și siguranță corespunzătoare exigențelor utilizatorilor de săli pentru sport, având în vedere problemele sistemului de climatizare al sălii și starea suprafeței de joc, care îngreunează procesul de pregătire a sportivilor atât în perioada premergătoare competițiilor cât și în sezonul competițional.

Sala de sport a fost predominant utilizată în anii anteriori doar pentru antrenamente, nu și pentru desfășurarea unor competiții naționale.

Imobilul se află în stare avansată de degradare, iar Municipiul Alba Iulia dorește să-l reabiliteze pentru a intra din nou în circuitul sportiv, fiind un obiectiv de utilitate publică, astfel urmărindu-se păstrarea destinației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 26.01.2023 at 20:21

    D-le primar nu-i rău ce spui, dar cel mai rău este că nu ai filmat şi mormanele de gunoi ce se aflau la doar trei metri de d-ta. Se pare că acolo nu-i zona celor care adună gunoiul din municipiu şi ca dovadă naţionalităţile conlocuitoare vecine cu biroul notarial Milaciu, au găsit locul perfect de depozitare. Oricum ei nu plătesc gunoi la firma RER, cu toate că gunoiul este adus în tomberoane.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax