Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sărbătoarea Muzicii, la Alba Iulia. Cătălin Răducanu, Analia Selis și Târgu Mureș Orchestra, în prima seară de spectacole

Publicat

Sărbătoarea Muzicii a început vineri la Alba Iulia. În prima seară, pe scenele amenajate în curtea Palatului Principilor Transilvaniei și în Piața Cetății urcă Cătălin Răducanu, Analia Selis și Târgu Mureș Orchestra. 

De la ora 19:30, Cătălin Răducanu a susținut un spectacol unic în curtea Palatului Principilor: „Un artist, un pian, un țambal” – un mix eclectic de clasic, jazz și folclor, de pian și de țambal.

Spectatorii, albaiulieni și turiști deopotrivă, au fost martorii unui act artistic plin de verva și virtuozitatea specifică unui talent unic și au putut vedea și asculta cum muzica poate impresiona indiferent de instrument sau stilul în care este abordată.

Cu un fir narativ pe care muzicianul-povestitor l-a depănat în fața publicului, cei prezenți au fost martori la căderea barierelor etnice și sociale care – în mod fals – sunt ridicate tocmai de muzica pe care o ascultăm.

De la ora 20:30, „ostilitățile” s-au mutat pe scena mare, din Piața Cetății, pentru alt spectacol fabulos. „Tango simfonic interbelic: ritmuri și pasiuni” este spectacolul adus special la Sărbătoarea Muzicii din Alba Iulia de Analia Selis și Târgu Mureș Orchestra, condusă de Remus Grama.

Pentru ediția din 2024 a Sărbătorii Muzicii de la Alba Iulia, Analia Selis a pregătit un spectacol remarcabil, alături de Târgu Mureș Orchestra, dirijată de maestrul Remus Grama. Timp de aproximativ două ore, publicul va avea ocazia să descopere savoarea unică a tangoului argentinian pur, tradus și adaptat în română.

Citește și Sâmbătă, la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia: Vladimir Gligor-Lungan și Alexandra Fits cu Kamerata Kronstadt

„Interbelic Simfonic” este un proiect de suflet al Analiei Selis, dedicat publicului său din România, ca rezultat al multor ani de dragoste și respect față de acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate