Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Scandal în Consiliul Județean pentru Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia: Se cere demisia lui Dorin Sandea de la IŞJ

Publicat

YouTube video

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean Alba de joi, după aprobarea proiectelor de pe ordinea de zi, s-a dat frâu liber la discuţii. Una dintre temele dezbătute a fost demiterea directoarei Veronica Suciu, de la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia, care a ajuns subiect de dezbateri şi la videoconferinţa susţinută de ministrul Educaţiei cu inspectorii generali din cadrul inspectoaratelor şcolare din teritorii. S-au adus replici „usturătoare”, majoritatea de natură politică. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, cere demisia inspectorului general al IŞJ Alba, Dorin Sandea (PSD).

„Sunteţi un comunist care a distrus învăţământul din judeţul Alba. Să vă daţi demisia, domnule Sandea”, i-a spus Florin Roman fostului coleg de alianţă, Dorin Sandea.

Prezent la şedinţa de CJ în calitate de consilier judeţean, dar pentru că se afla în afara instituţiei pe care o conduce, social-democratul şi-a permis să-i răspundă lui Florin Roman astfel: „Ministrul Educaţiei mi-a spus că cine mai îmi cere demisia să i-o ceară lui personal. Aici nu e vorba de politizare”.

În ceea ce priveşte scandalul de la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia, vicepreşedintele CJ Alba consideră că inspectorul şcolar general Dorin Sandea „intervine abuziv în destinele unor copii şi într-un loc unde lucrurile mergeau foarte bine, mai puţin din punctul său de vedere, pentru că intenţionează o epurare politică la adresa directoarei. Sandea este un om al trecutului, care nu mai priepe vremurile noastre, trebuie înlocuit cu un om tânăr şi priceput. A stricat un lucru care mergea bine cu doctrina lui socialistă”.

„Să opriţi prigoana politică, pentru că învăţământul nu trebuie să aibă culoare politică”, susţine Roman.

În schimb, Dorin Sandea consideră că declaraţiile anumitor liberali, care au fost prezenţi vinerea trecută la Grădiniţa nr.12 din Alba Iulia, sunt un motiv al manifestărilor părinţilor, care şi-au propus să facă şi un protest.

Citeşte şi De ce vrea șeful IȘJ să o demită pe directoarea de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia: „Nu poate ocupa funcție de conducere și la stat și la privat”

Acesta a mai declarat că ministrul Educaţiei, Remus Pricopie i-a solicitat să verifice ce s-a „făcut legal în cadrul Asociaţiei <Veronica>, în cei nouă ani de existenţă şi dacă cei 17 salariaţi au reuşit să asigure opţiunile suplimentare de educaţie”.

Acum o săptămână, zeci de părinți amenințau cu proteste după ce aflaseră că directoarea Veronica Suciu ar putea fi demisă din funcție de către șeful IȘJ, Dorin Sandea, pe motiv că ar fi incompatibilă pentru funcția de director al grădiniței, în condițiile în care este și președinte al fundaţiei prin care se încasează de la părinții copiilor câte o taxă de 100 lei pentru programul “step by step”.

Citeşte Și la grădinițele de stat se cer bani în plus: Părinţi nemulţumiţi că trebuie să plătească sume lunare pentru programe educaţionale speciale

Părinții se tem că, prin demiterea directoarei, programul „step-by-step” pe care-l urmează copiii ar putea dispărea, ceea ce ar afecta calitatea actului didactic din instituție.

Inspectorul general IŞJ Alba a explicat că înlocuirea din funcţie nu va afecta programul „step-by-step”.

Şi totuşi această explicaţie nu le este suficientă părinţilor, care au anunţat că joi, la ora 15.00, intenţionează să susţină un protest autorizat, în faţa Instituţiei Prefectului din Alba, pentru susţinerea Veronicăi Suciu în funcţia de director al Grădiniţei cu Program prelungit nr. 12.

Deputatul PNL Alba, Dan Coriolan Simedru încearcă să găsească unele lămuriri în cazul Grădiniţei nr.12, motiv pentru care i-a trimis următoarele întrebări ministrului Educaţiei, Remus Pricopie:

1. Aţi fost informat în legătură cu acest caz care, deşi la prima vedere pare unul cu impact social minor nu poate fi trecut cu vederea, mai ales că există suspiciunea unor abuzuri din partea domnului Dorin Sandea, Inspector Şcolar Judeţean Alba?

2. Aveţi în vedere o poziţie oficială şi publică referitoare la această situaţie pentru a repara reputaţia unui dascăl a cărui singură vină este de a pune pasiune în ceea ce face şi care este mereu în căutarea de soluţii menite să îmbunătăţească sistemul?

3. Pentru a preveni pe viitor astfel de situaţii care sunt soluţiile legale pe care le au la dispoziţie părinţii pentru a sprijini financiar actul educaţional în instituţiile de stat din România? Demersul doamnei director de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 din Alba –Iulia de a încheia un parteneriat între fundaţie şi unitatea preşcolară este unul legal în viziunea dumneavoastră, iar dacă da, cum catalogaţi măsurile dispuse de domnul inspector şcolar?

Simedru i-a mai transmis ministrului că „în calitate de director al Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia, doamna Suciu a identificat soluţia legală prin care performanţele obţinute în ultimii ani de instituția pe care o conduce să fie continuate în ciuda subfinanţării grave cu care se confruntă sistemul educaţional din România”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. coleg

    joi, 27.02.2014 at 14:46

    la pensie cu bosorogul ca are 70 de ani

  2. Necunoscator

    joi, 27.02.2014 at 15:21

    Nu toata lumea stie ce s-a intamplat sau se intampla CU ADEVARAT la acea gradinita. Sunteti buni, cei de la alba24.ro sa ne lamuriti? De fapt, de unde s-a iscat acest scandal? E gradinita de stat si cine nu doreste sa dea bani in plus poate sa-si lase copilul acolo (daca face parte din circumscriptia arondata gradinitei)? Este OBLIGAT cineva sa dea bani suplimentar sub pretextul ca daca nu-i convine, sa se mute altundeva?

  3. nelu

    joi, 27.02.2014 at 19:13

    am o curiozitate ,pe sora doamnei directoare care munceste la inspectorat nu o da nimeni afara,fiindca au acoperito atita timp desi stia ca nui legal ce face,DNA dece nu se sesizeaza la ce bani invirte aceasta directoare va rog verificati domnilor

    • cosmin

      vineri, 28.02.2014 at 11:11

      nea nelu verifica și mata o carte de gramatica

  4. sorella

    vineri, 28.02.2014 at 07:02

    „Sa MAI imi ceara”!Asta da exprimare de inspector general!

  5. ghita grosu

    duminică, 02.03.2014 at 23:12

    Piticul Atomic simte ca i-i fuge pamantul de sub picioare? Vai de ele mari proiecte ca nici alea mici nu s-au facut.
    RUSINICA …daca Sandea i-ti mantuie inspectorii scolari PNL ?
    Ce le vei zice? V-am dat afara de la inspectorat sa-mi fie mie bine….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax