Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență. Ce spun oamenii

Publicat

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: O parte dintre păgubiții în scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat marți în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. 

Oamenii spun că au încercat să atragă atenția cu privire la ceea ce au numit ”deficiențele observate în procedura de insolvență și despre lipsa de transparență a cabinetului” în raport cu ei.

”Punctul în care ne aflăm de șase luni este același, adică nu s-a făcut nimic, nu s-a făcut nici un fel de progres, ăsta ar fi punctul, în care marea majoritate așteaptă un investitor (…) a spus Adrian Ciortea, unul dintre păgubiți.

El a adăugat că creditorilor li s-a cerut o sumă de 200 de euro dar nu știa exact pentru ce.

În plus, Adrian Ciortea a mai spus că și clădirea rămasă nefinalizată se degradează.

El a adăugat că în cauză a fost deschis un nou dosar penal pentru unul dintre notarii din oraș care a lucrat cu dezvoltatorul imobiliar.

Potrivit protestatarului, un investitor ar fi promis un milion de euro pentru finalizarea lucrărilor, care ar fi trebuit să se prezinte în data de 1 mai.

Ulterior, acesta ar fi trebuit să preia investiția și să acopere datoriile.

”Eu am mari dubii că acest investitor… adică din punct de vedere economic, eu nu văd pe un om de afaceri să plătească pentru o Dacia Logan prețul pentru un Ferrari.

Este ceva ce mintea nu poate percepe, sper să mă înșel, sper ca pe data de 10 mai să vină investitorul (…) dar este o soluție care din punctul meu de vedere nu este credibilă și nu este realistă” a afirmat Adrian Ciortea.

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha, afacerea dezvoltată de Ovidiu Jidveian

Reamintim că un scandal imobiliar de proporții a izbucnit anul trecut la Alba Iulia și îl are în centru pe avocatul Ovidiu Jidveian fost candidat al ALDE la Primăria Alba Iulia și fost subprefect PSD.

Acesta a dezvoltat o investiție imobiliară în centrul orașului Alba Iulia, însă firma pe care o controla, Parc Residence Alpha, a intrat în insolvență.

În plus, potrivit unui raport al ANAF, pentru cele 50 de apartamente construite (dar nefinalizate), societatea ar fi întocmit promisiuni de vânzare pentru un număr de trei ori mai mare de clienți.

Printre cei care au plătit diferite sume de bani pentru a cumpăra un apartament sau o garsonieră se numără atât personaje importante, cum ar fi rude ale unor politicieni, oameni din justiție, din serviciile secrete, medici și oameni de afaceri, cât și oameni care au făcut sacrificii mari în speranța că se vor muta într-un apartament în centrul municipiului.

ANAF a controlat, în lunile noiembrie – decembrie ale anului trecut, afacerea familiei Jidveian (în firmă, mama acestuia a deținut 80% din acțiuni).

Cu acel prilej, inspectorii au ridicat actele contabile și promisiunile de vânzare puse la dispoziție de administratorul societății.

În timpul inspectiei fiscale, ANAF a constatat că unele fapte pot constitui elementele unei infracțiuni.

Printre altele, inspectorii pun sub semnul întrebării calitatea și dreptul ”persoanei fizice Jidveian Ovidiu Viorel de a întocmi actul/actele de promisiune de vânzare a unor imobile din bloc, în condițiile în care, cel puțin din acte nu rezultă că erau ale lui, ci ale firmei”.

Construcția nu s-a mai finalizat, iar banii s-au evaporat din firmă prin mai multe metode, spune raportul ANAF (una dintre ele fiind un contract cu bunica, pe care a moștenit-o).

În același timp, ar fi mai mulți proprietari pe aceeași locuință.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. gelu stoian

    marți, 07.05.2024 at 18:41

    Cine nu deschide ochii, deschide punga !

  2. pilu

    marți, 07.05.2024 at 20:44

    Staţi liniştiţi, că nu a fost pusă aia deageaba să preia insolvenţa. Acolo sunt numai „unul şi unul” care ştiu de la început ce trebuie să facă. Vorba lui Gelu Stoian.

  3. Xyz

    marți, 07.05.2024 at 22:11

    aici iti dau dreptate desi nu stiu ce a spus gelu stoian. dar aranjamentele sunt facute…ai drepate. ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax