Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Schimbări majore pentru fermieri, din 2023. Luminița Gliga, director adjunct APIA Alba: Precizări la depunerea cererii unice

Publicat

Fermierii pot depune începând de miercuri 1 martie, cererea unică de plată, formular care este folosit atât pentru subvențiile pe suprafață cât și schemele pe cap de animal. 

”Începând de la 1 martie a început campania de depunere a cererilor unice la APIA și la centrele locale arondate centrului județean” a spus Luminița Gliga, director adjunct în cadrul instituției, care a discutat cu reporterul Alba24.

Ea a oferit, de asemenea, o serie de informații utile pentru fermierii din județul Alba.

”Rugămintea noastră către toți fermierii este să cunoască legislația, să facă toate eforturile pentru a o cunoaște și condițiile de eligibilitate pentru depunerea cererilor (…)

O schimbare majoră față de anul trecut este aceea că toate PFA-urile, II-urile, IF-urile trebuie să aducă o adeverință de la ANAF cu veniturile pe anul anterior, iar societățile comerciale și formele asociative vor prezenta o adeverință eliberată chiar de către societăți, tot așa, cu toate veniturile din anul anterior, veniturile totale agricole și neagricole” a explicat Luminița Gliga.

AICI: Model cerere de plată APIA

Începând din 2023, fermierii vor putea beneficia de sprijin financiar prin intervenții/măsuri aferente sectoarelor vegetal și zootehnic, în conformitate cu Planul Strategic PAC 2023-2027, respectiv PNDR 2014-2020, sprijin finanțat de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) şi de la bugetul naţional (BN), denumite astfel:

  • plăţile directe decuplate;
  • plățile directe cuplate;
  • ajutoare naţionale tranzitorii (plăţi din bugetul naţional);
  • măsurile de dezvoltare rurală pentru care fermierii pot solicita plăți compensatorii: din cadrul PNDR 2014-2020

Cota de lapte – ajutoarele naționale pentru lapte

Luminița Gliga a mai spus că fermierii trebuie să aducă documente de valorificare a laptelui.

Ea spune că la sediul fiecărei primării se găsesc informații cu privire la detaliile legate de documentele obligatorii cu care trebuie să se prezinte la depunerea cererilor.

”Menționăm de asemenea că termenul de depunere a cererilor este 1 martie – 15 mai fără penalizări, 16 mai – 9 iunie cu penalizări… Rugăm ca toți fermierii să se încadreze în acest termen fără penalizări” a adăugat directorul adjunct al APIA Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax