Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Școlile vor decide dacă au condiții pentru a testa elevii. Testele de salivă se vor putea face de către părinți, acasă

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara că școlile și grădinițele vor decide, la nivel de Consiliu de Administrație, dacă au capacitatea logistică de a face elevilor testele de salivă. În caz contrar, responsabilitatea va cădea pe umerii părinților, care le vor putea administra testele copiilor, acasă.

Sorin Cîmpeanu a precizat în cadrul unei conferințe de presă că testele vor ajunge în unitățile de învățământ începând cu săptămâna viitoare.

„Avem nevoie de o serie de completări în procedura care va fi elaborată de către Ministerul Sănătății. A fost deja elaborată o instrucțiune și este nevoie de completări la această procedură pentru care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a abilitat Ministerul Sănătății. Deci, procedura este în sarcina Ministerului Sănătății, conform Hotărârii CNSU numărul 102, articolul 2.

Citește și Ministrul Educației: Școlile vor funcționa cu prezență fizică acolo unde incidența este sub 3, fără a mai fi condiția vaccinării

O prevedere foarte importantă este următoarea: la decizia școlii, testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali sau în școală.

Atunci când există dorința colegilor, cadre didactice, pentru a fi administrate în școală, este nevoie și de acordul părinților. Acordul părinților va fi exprimat într-un formular pentru care am agreat că va fi elaborat de către Ministerul Sănătății.

Rezultatul va putea fi trimis dirigintelui, în scris sau prin e-mail sau învățătorului sau persoane desemnate în școală.

Este foarte posibil, pentru a acoperi toate situațiile, ca în ziua de vineri fiecărui elev sau copil de grădiniță să i se pună la dispoziție două teste pentru săptămâna viitoare, dacă părinții decid să le facă acasă evident că nu e nevoie de acordul părinților, pentru că ei înșiși le administrează.

Dacă profesorii în școală, prin decizia Consiliului de Administrație consideră că administrarea poate fi organizată în școală, copilul va merge cu cele două teste sau cu testul de luni și testul de joi pentru a fi administrat în școală și supraveghere a cadrelor didactice. Oricum testele vor fi la copii.

Chiar în cazul în care școala are capacitatea și disponibilitatea de a face testele, dar părintele nu-și exprimă acordul să fie testat, testele oricum vor fi la copii acasă și își pot face aceste teste acasă.

Fac un apel la responsabilitatea părinților pentru a comunica în timp și corect rezultatele acestor teste, în beneficiul sănătății propriilor copii și a sănătății întregii colectivități de elevi în care intră acești copii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax