Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Scurtmetrajul „Overexposure”, filmat de albaiulianul Cătălin Cădan, este marele câștigător al concursului „48 Hour Film Project”

Publicat

Scurtmetrajul „Overexposure” („Supraexpunere”) este marele câștigător al concursului „48 Hour Film Project”, desfășurat în urmă cu un an, la Brașov. Filmul a fost realizat de echipa „Salată de Filme” din București, alcătuită din 12 membri, dintre care 2 din Alba Iulia: Cătălin Cădan (cameraman și director de imagine) și Victor Tudor Popa (editor de imagine). Concursul „48 Hour Film Project” se desfășoară în peste 50 de țări din lume, iar etapa finală are loc în Statele Unite ale Americii. Scurtmetrajul a câștigat „Marele Premiu” al concursului (Best City Film), Premiul pentru Editare (Best Editing) și Premiul pentru Muzică (Best Musical Score). Vestea a venit abia acum pentru că filmulețul a putut fi făcut public abia după finalizarea tuturor etapelor concursului, iar ultima, cea din California (SUA), a avut loc în această primăvară.

Caracteristica principală a concursului „48 Hour Film Project”  este că indicațiile de realizare a filmului sunt transmise de organizatori cu foarte scurt timp înainte de începerea filmărilor, iar filmul trebuie realizat în maxim 48 de ore. Fiecare echipă participantă primește detalii de care trebuie să țină cont în elaborarea filmulețului. Echipa „Salata de Filme” a trebuit să introducă în conceptul filmului „ochelari de soare”, „Daniel Vera”, „Fotograf”, și genul filmului să fie „thriller-suspans”.

„Overexposure” („Supraexpunerea”) este povestea „dramatică” a unui fotograf din Brașov, care urmărește prin oraș, cu obiectivul său și cu insistență o tânără frumoasă, misterioasă și iubitoare de cultură. Vedeți deznodământul poveștii, mai jos, în video.

Cătălin Cădan, cameramanul și directorul de imagine al filmului (totodată director de imagine al talk-show-ului „Testul de Sinceritate” de pe Alba24.ro), ne-a mărturisit că va participa și în acest an, între 13 și 15 iulie, la concursul „48 Hour Film Project”, împreună cu Victor Tudor Popa și o echipă din București. Le dorim succes și așteptăm cu nerăbdare filmulețul de anul acesta!

Overexposure from Catalin Cadan on Vimeo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax