Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Șeful CJ Alba a ajuns, a doua zi, la întâlnirea cu investitorii de la Poarta Raiului. Utilajele DPL i-au nivelat drumul spre Șureanu

Publicat

dumitrel

dumitrel Cu o întârziere de o zi, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a ajuns la munte, unde dorea să asculte nemulțumirile investitorilor din zonă, care au organizat, marți,  o întâlnite la care au fost invitate și autoritățile județene.  Se pare că simpla lui prezență face minuni.  Drumul, de starea căruia se plâng atât proprietarii de pensiuni, cât și turiștii, a fost curățat și nivelat în doar o zi.

Investitorii din zona Poarta Raiului s-au întâlnit marți pentru a încerca să găsească o soluție problemei care le sperie clienții și le distruge mașinile, și anume drumul de la Barajul Oașa – Poarta Raiului- Domeniul Schiabil Șureanu.

FOTO-VIDEO: La Poarta Raiului mergi pe „drumul iadului”. Consiliul Județean Alba lasă-n gropi turismul de schi din Şureanu

IMG_0588 La întâlnire a fost invitat să participe și președintele CJ Alba, instituția care poate pune punct nemulțumirilor. Acesta a ajuns la întâlnire, însă cu o întârziere de o zi.

Dumitrel a ajuns miercuri la Poarta Raiului și se pare că venirea lui a fost benefică, pentru că drumul a fost curățat în așa fel încât se poate circula cu orice de vehicul.

Președintele CJ Alba a început prin a le cere celor prezenți să poarte o discuție civilizată, făcând referire la întâlnirea desfășurată cu o zi înainte în care a fost acuzat de rea voință și lipsă de interes.

„Rugămintea mea, ca om și ca instituție pe care o reprezint, este să nu vorbim de maniera în care s-a vorbit ieri aici. Vreau să vă spun că dacă s-a pornit acest proiect a fost din inițiativa pe care am avut-o noi, administrația, așa cum o vedeți voi, mai rea, mai bună. Noi l-am avut pregătit (proiectul pentru drumul de la Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu – n.r.) pentru fondurile europene trecute și îl avem regătit pentru fondurile de acum”, a spus Dumitrel.

dumitrel Referitor la nemulțumirile proprietarilor de pensiuni din zonă, Dumitrel a repetat același lucru pe care l-a spus în urmă cu o săptămână la Alba Iulia și anume că drumul acesta este a doua prioritate pentru CJ.

„Legat de asfaltare, noi îl avem ca a doua prioritate, pentru că prima prioritate a este să legăm centrele de comună cu zonele orășenești. Am înțeles că se comentează despre sumă. Valoarea acelui proiect (aproximativ 40 milioane de lei – n.r.) a fost făcută de specialiști și nu de mine. Suma este mare, de aceea trebuie să mergem pe fonduri europene”, a spus Dumitrel.

Acesta le-a promis celor prezenți că până când se vor obține toate actele (drumul nu este întabulat în proprietatea CJ),  vor avea un drum decent pe care să circule.

Oamenii i-au repetat președintelui CJ că pentru ei nu este important și nici nu vor neapărat un drum asfaltat, ci vor doar ca pe distanța celor 18 km să nu mai fie nevoiți să își scoată turiștii din șanțuri sau să îi tragă cu mașinile pentru că nu pot urca până la Poarta Raiului.

Dumitrel le-a explicat situația în care s-au aflat toate drumurile județene din cauza firmei care a câștigat licitația și care care trebuia să se ocupe de întreținerea de vară a drumurilor județene, dar nu s-au mobilizat.

În acest moment, întreținerea drumului de la Șureanu a fost dată în administrarea celor de la Drumuri și Poduri care au adus în zonă un utilaj de deszăpezire. Acesta va rămâne în permanență în Poarta Raiului și președintele CJ le-a dat celor de la DPL mână liberă să îl utilizeze de câte ori este nevoie, chiar dacă contractul a fost făcut doar pentru perioada de weekend.

Un alt lucru care îi nemulțumește pe oameni este lățimea drumului care în anumite zone nu permite trecerea a două mașini. Referitor la acest aspect, Dumitrel a spus că nu poate promite nimic.

„Pentru vară nu pot promite cu lărgirea (drumului – n.r.) decât atât cât ne permite Romsilva”, a spus președintele CJ.

După mai multe discuții legate de posibilitățile de a face drumul și de introducere a rețelei de apă și canalizare, președintele CJ și investitorii prezenți și miercuri la întâlnire au ajuns la concluzia că pentru acestă iarnă se vor folosi de serviciile DPL, după care urmează se să reîntâlnească pentru a încerca să vină cu propuneri concrete.

 

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax