Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Șeful IPJ Alba: ”În incinta și în preajma unităților de învățământ, consumul de droguri este simbolic sau aproape de deloc”

Publicat

În școlile și liceele din Alba nu se consumă droguri, sau dacă se întâmplă asta ”consumul este simbolic”- este declarația șefului IPJ Alba, Florin Constantin Dogaru, în timpul bilanțului pe anul 2022 al instituției de forță. 

Deși a precizat că nu se consumă droguri în școli sau licee, șeful IPJ Alba a precizat că o parte dintre consumatorii de droguri din Alba sunt elevi, dar că utilizează substanțele în mediu privat, nu în unitățile școlare. 

Răspunsul comisarului șef de poliție a venit la întrebarea pusă de reporterul alba24.ro ”Cât de răspândit este consumul de droguri în unitățile școlare din județul Alba?”.

”În incinta și în preajma unităților de învățământ, consumul este simbolic sau aproape de deloc”, a răspuns Florin Dogaru.

Cercetarea cazurilor de trafic și consum de droguri intră în sfera de activitate a DIICOT și BCCO, dar inspectoratele de poliție dețin date referitoare la constatarea sau depistarea celor care consumă droguri.

Consumul drogurilor în școli, în județul Alba este un subiect dezbătut, de părinți, elevi, oameni din administrație și politicieni.

O parte dintre discuții pleacă de la faptul că în ultima perioadă mai mulți dealeri de droguri care activau în Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni, Aiud sau Cugir au fost condamnați, iar în motivările instanțelor stă scris că o bună parte dintre consumatori erau elevi.

Doar în Alba Iulia, unul dintre cei mai importanți dealeri condamnați a vândut etnobotanice la sute de elevi de liceu.

De asemenea un alt caz care a primit recent o condamnare în instanță este cel a unor bărbați din Sebeș, iar printre clienții lor erau zeci de elevi de liceu din oraș.

CITEȘTE ȘI: Doi bărbați din Sebeș condamnați pentru trafic de droguri. Ofițierii DIICOT îi urmăreau în timp ce vindeau cannabis tinerilor

”Ca și instituție (n.r. IPJ Alba) noi avem activitatea de cunoaștere operativă, de constatare în momentul când este depistat și furnizarea către aceste structuri specializate.

Legat de unitățile de învățământ, din ce am observat noi, din datele pe care le deținem, în incinta și în preajma unităților de învățământ, consumul este simbolic sau aproape de deloc.

Se constată însă că din anumite activități de urmărire penală, sau din diferite date de interes operativ, sunt persoane care se încadrează în vârste de până la 18 ani și care fac parte din sistemul educațional și care procedează la consumul unor astfel de substanțe, dar în medii private, în locuri private.

S-a creat o imagine că se realizează acest lucru în unitățile de învățământ prin asociere a elevilor care au fost depistați sau care au consumat astfel de substanțe și care au fost asimilate în unitatea de învățământ.

Trebuie să facem un pic de distincție. Va crea o stare de nesiguranță pentru părinții care au copiii la școli și de instabilitate. Este fenomen, există consumul de substanțe, îl depistăm în traficul rutier, după cum ați și observat la aceste persoane care sunt peste 18 ani și conduc mașina.

S-au depistat și persoane sub 18 ani care procedează la consumul de substanțe, dar nu au fost depistate în unitățile de învățământ, sau în preajma unităților de învățământ”, a declarat Florin Dogaru, comisarul șef al IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax