Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, discurs în Parlamentul Spaniol. Ce teme a abordat

Publicat

Senatorul de Alba, Călin Matieș, a ținut un discurs în limba italiană, în Parlamentul Spaniol.

Acesta a vorbit despre arhitectura bugetului, regulile finanicare, deficitul bugetar și datoriile publice. 

El a explicat că s-a adresat în italiană pentru a ușura munca echipei de traducători, care a agreat mai mult această variantă, ”dar și în speranța că președintele Comisiei Economice a Parlamentului European, Irene Tinagli (IT), va înțelege astfel mai bine durerea României”.

”În Senatul din Spania am transmis cu fermitate că România are nevoie de un sprijin financiar mult mai mare de la Uniunea Europeană, în actualul context, și sper că președintele Comisiei Economice a Parlamentului European, Irene Tinagli (din Italia), prezentă la momentul discursului meu, a înțeles bine mesajul.

Vezi și Senatorul Matieș pleacă din PSD la partidul condus de George Simion. Va prelua organizația AUR Alba: Unde va candida în 2024

Am discutat despre arhitectura bugetului, regulile finanicare, deficitul bugetar și datoriile publice.

De asemenea, am subliniat importanța apartenenței noastre la marea familie europeană.

România face mari sacrificii în acest sens, fiind în prima linie a conflictelor, având o graniță de 650 de kilometri cu zonele afectate de război.

Suntem poarta de intrare în Europa pentru produsele alimentare provenite din Ucraina, ceea ce implică cheltuieli directe și indirecte de 8 miliarde de euro pe an.

Nu dorim să suportăm aceste cheltuieli singuri! Europa trebuie să țină cont de acest aspect în noua arhitectură bugetară.

Am vorbit despre pierderea de 10 miliarde de euro pe care o suferim în fiecare an din cauza faptului că nu suntem încă membri Schengen.

Războiul și excluderea noastră din Schengen ne costă anual 18 miliarde de euro. În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, România primește 28 miliarde de euro pe o perioadă de 5 ani, însă pierdem 18 miliarde de euro în fiecare an (și nu din vina noastră).

Avem nevoie de sprijinul Europei și de o arhitectură bugetară care să țină cont de aceste aspecte!” a transmis senatorul Călin Matieș în Parlamentul Spaniol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 27.10.2023 at 13:54

    Omule, mi-a plăcut.Ai fost dezinvolt, bravo.

  2. Pamfil

    vineri, 27.10.2023 at 14:08

    reclama mascata la FSN-ul rosu… De-acum pana la anu, toti infometatii ne vor spune povesti sforaitoare avand ochii umezi si mimand empatia poate-poate prind ceva voturi.

  3. Cipi

    vineri, 27.10.2023 at 16:35

    E gluma nu ?

  4. Mircea

    vineri, 27.10.2023 at 16:39

    Atunci cand nu cunosti limba romana chiar daca propovaduesti produsele nationale vorbesti intr-o limba straina si de nationalitatea din care faci parte si de tara gazda unde te-ai adresat si sigur atunci iti imaginezi ca nimeni nu stie ca esti pr ost

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax