Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Sezonul turistic 2024 s-a deschis la Rimetea. Activități recomandate turiștilor în una din cele mai frumoase comune din țară

Publicat

Sezonul turistic 2024 s-a deschis la Rimetea. Asociațiile și pensiunile din zonă prezintă sâmbătă, 13 aprilie, oferta turistică pentru acest sezon, în cadrul unui eveniment deosebit. Din program nu lipsesc atelierele de artizanat, gastronomie, tururi ghidate, vânătoare de comori, programe pentru copii și rafting pe râul Arieș.

„Anul acesta trei asociații s-au gândit să organizeze un eveniment deosebit de frumos. Ei s-au gândit să promoveze tot ce au, produsele turistice și serviciile pe care le dețin și s-au gândit să organizeze o deschidere a sezonului turistic practic.

Sunt circa 25 de pensiuni care au ieșit cu ce au mai bun, servicii, produse. Aici intră și gastronomia locală, serviciile pe care le oferă în sport, în recreație, biciclete electrice, rafting pe râul Arieș”, a declarat pentru Alba24 primarul comunei Rimetea, Deák-Székely Szilárd-Levente.

Sezonul turistic 2024 s-a deschis la Rimetea. Activități recomandate turiștilor

Primarul comunei a recomandat turiștilor în primul rând, ca drumeție, traseul montan pe Piatra Secuiului.

„Aici recomand ca turiștii să meargă pe traseul marcat și nu pe alte zone și pe alte cărări, ca să nu fi probleme, pentru că am mai avut accidente”, a spus edilul.

Deák-Székely Szilárd-Levente a recomandat apoi închirierea bicicletelor electrice și parcurgerea zonelor minunate ale comunei, inclusiv zona Colțești, către cetate.

Nu în ultimul rând, turiștiilor iubitori de adrenalină primarul le-a recomandat să încerce raftingul pe râul Arieș.

„După o zi plină pot recomanda un gulaș deosebit de bun, un gulaș unguresc făcut la Rimetea cum numai la noi găsim. Pot recomanda cozonacul specific „Somodi” sau mai avem o prăjitură deosebită, hamuzsák, sunt ca niște săculeți cu nuci”, a transmis primarul.

Potrivit primarului, comuna se întreține într-un procent destul de mare din turism, pentru că sunt foarte multe pensiuni.

„Doar în satul Rimetea avem 55 de pensiuni, iar cei care nu sunt proprietari, lucrează la aceste pensiuni, deci sunt și angajați”, a mai declarat edilul.

Citește și VIDEO: Comuna din România care se întreține 100 % din turism se află în Alba. Este în top 10 cele mai frumoase din țară

Evenimentul de sâmbătă este organizat de Asociația de management al destinanției turistice Rimetea, în curs de înființare, formată din 25 de antreprenori locali din Rimetea implicați în activități turistice. Rimetea este destinația turistică a anului 2024 conform Membrii Clubului Presei de Turism – FIJET România.

Vizitatorii pot face cunoștință cu meșteșugarii locali și pot cumpăra produsele lor unice. De asemenea, aceștia pot degusta mâncăruri locale specifice zonei și pot participa la tururi ghidate în împrejurimile pitorești.

Program – Deschiderea sezonului turistic 2024 la Rimetea, sâmbătă, 13 aprilie:

  • 10:00 – 14:00 – Rafting pe Arieș
  • 10:00 – 17:00 – E-bicicleta testrun (încercarea bicicletelor electrice)
  • 12:00 – 14:00 – ScavengerHunt pentru echipe (vânătoare de comori)
  • 11:00 – 17:00 – Obiective turistice de vizitat (Biserica Unitariană, Moara de apă, Muzeul etnografic, Muzeul privat Ida Neni, cea mai veche casă)
  • 11:00 – 17:00 – Cele mai bune bucăți ai gastronomiei locale (degustare de mâncăruri locale – cele mai bune din gastronomia din Rimetea)
  • 11:00 – 17:00 – Ateliere de artizanat – pictură pe lemn
  • 12:00 – 13:00 – Tură ghidată a satului (în limba română)
  • 15:00 – 16:00 – Tură ghidată a satului (în limba maghiară)
  • 15:00 – 16:00 – Introducere în producerea de săpun artizanal (familiarizarea cu prepararea artizanală a săpunului)
  • 10:30 – 17:00 – Programe pentru copii (jocuri de lemn, castel gonflabil, cântece și dansuri populare)
  • 16:30 – Tragere la sorți tombolă (valoarea premiilor este de peste 7.000 de lei)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax