Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Soluție pentru accesul spre șoseaua de centură și A10, în Partoș. Insulă de întoarcere, înainte de podul peste Mureș

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFyZjIsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Administrația locală din Alba Iulia vrea să reorganizeze circulația rutieră în cartierul Partoș, pentru a facilita accesul șoferilor care vin dinspre zona Gării și trec pasarela – spre șoseaua de centură și Autostrada A10 Sebeș – Turda. Potrivit viceprimarului Marius Filimon, se propune realizarea unei insule de întoarcere, înainte de podul peste râul Mureș. 

Marius Filimon a explicat că deschiderea traficului pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a însemnat și stabilirea modului în care vehicule vor avea acces la autostradă. Potrivit acestuia, s-a ținut cont de evitarea apariției unor aglomerări, cum ar fi strada Mărășești. Astfel, accesul se face prin sensul giratoriu construit pe șoseaua de centură a municipiului, în zona ALOREF.

Vehiculele care vin dinspre zona Gării și trec pasarela trebuie să întoarcă pentru a ajunge la sensul giratoriu, ca apoi să intre pe breteaua de legătură și pe urmă pe autostradă.

„În urma discuției avute cu reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca se va implementa soluția realizării unei insule de întoarcere înainte de podul peste Mureș, pe strada Regimentul V Vânători.

După obținerea avizelor necesare, această soluție se va realiza în mod provizoriu, în primă fază, cu marcaje și indicatoare rutiere și cu stâlpi de ghidare a traficului. După testarea soluției se va realiza în formă definitivă și lucrarea va fi cuprinsă în proiectul de mobilitate urbană prevăzut pentru această zonă”, a mai explicat viceprimarul Marius Filimon, într-o postare pe Facebook.

Reamintim faptul că după deschiderea nodului rutier Alba Iulia Sud, pentru fluidizarea traficului, în cartierul Partoș a fost amplasat un sens giratoriu provizoriu, la intersecția dintre strada Regimentul V Vânători și strada Dacilor.

Acesta a fost însă criticat de șoferi, deoarece întoarcerea dintr-o singură manevră nu este posibilă în anumite situații, din cauza spațiului limitat.

Citește și UPDATE FOTO: Sens giratoriu în Partoș. Cum a fost reorganizată circulația spre autostradă, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș

foto, video: Marius Filimon

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Partos

    marți, 16.03.2021 at 22:57

    Nu cred ca este o solutie viabila aici in zona de case , cu 2 statii de autobuz de-o parte si de alta, trecere de pietoni … O sa fie o mare nebunie. De preferat este in zona Oarda de Jos , langa statia de combustibil ,suprafata destul de mare, loc viran , fara sa deranjeze pe cineva . Va rog sa reconsiderati locatia si sa tineti cont si de parerea celor care locuiesc in zona .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax