Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sorin Grindeanu la Alba Iulia, despre segmentul fisurat din autostrada A10 Sebeș -Turda: ”Avem anumite semne de întrebare”

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la Alba Iulia că constructorul segmentului din autostrada A10 pe care s-a produs alunecarea de teren este ”extrem de monitorizat” de CNAIR și din cauza faptului că ”avem anumite semne de întrebare”. 

”Se află în perioada de garanție, nu avem foarte multe experiențe care să ne facă să nu urmărim foarte atent modul în care constructorul își face treaba. Este un constructor extrem de monitorizat de CNAIR, va continua această monitorizare.

Îmi doresc ca lucrurile să fie făcute bine. Fiind în garanție, lucrările sunt pe cheltuiala constructorului, tot ce se va repara acolo. Îmi doresc ca astfel de incidente să fie cât mai puține.

Este un constructor extrem de monitorizat de CNAIR, tocmai pentru a evita astfel de incidente și din cauza faptului că avem anumite semne de întrebare”, a declarat ministrul Transporturilor, sâmbătă, la Alba Iulia.

Sorin Grindeanu a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o conferință pe teme de proiecte europene, organizată de europarlamentarul Victor Negrescu.

Restricția de pe A 10 Alba Iulia – Turda

Traficul rutier este oprit cel puțin până în martie pe autostrada A10 pe o porțiune de circa un kilometru, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord – Pârâul Iovului, sensul Sebeș – Turda.

În zona respectivă carosabilul a fost afectat de o alunecare de teren, iar pe banda de urgență au apărut fisuri, la circa doi ani de la inaugurare.

Fisurile au fost semnalate pe banda de urgență încă din luna decembrie, în zonă fiind restricționată și prima bandă de mers. Este vorba despre o tasare a carosabilului provocată de o alunecare de teren, în zonă fiind instituite și restricții de viteză, la 60 km/h.

Italienii de la Pizzarotti trebuie să finalizeze reparațiile pe banii lor, în 30 de zile

Constructorul segmentului de autostrada – compania italiană Pizzarotti a început săpăturile în zona în care a apărut fisura. Asfaltul de pe autostradă a fost spart și s-a început decopertarea terenului până la descoperirea zonei fisurate în care s-a infiltrat apa.

„La Sebeş-Turda A 10, acolo să vedem ce problemă, sau unde a greşit constructorul, a greşit în faza de proiectare, a greşit în faza de execuţie? (…)

Au mai fost situaţii în care s-au sărit etape, constructorul, practic, pedeapsa lui cea mai mare este că repară drumul”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR Alin Şerbănescu, la momentul incidentului.

Conform acestuia, italienii de la Pizzarotti „pe banii lor, trebuie în 30 de zile să finalizeze lucrările şi să redea circulaţiei autostrada” dintre Sebeş şi Turda.

Vezi VIDEO: Au început reparațiile la autostrada fisurată de lângă Alba Iulia. Lucrări pe A10 Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren

Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL a început lucrările la tronsonul Sebeş – Alba Iulia Nord din autostrada A 10, cu o lungime de 17 kilometri, în anul 2014. Acest tronson, care a fost avariat în perioada garanţiei, a fost finalizat cu patru ani întârziere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax