Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Spitalele, obligate să raporteze cazurile medicale la Ministerul Sănătății, de două ori pe zi. Anunțul ministrului Rafila

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat luni că se va reintroduce raportarea de două ori pe zi de către spitale către Ministerul Sănătăţii a evenimentelor medicale.

„Reintroducem şi pentru toate spitalele, indiferent de subordonare, raportarea de două ori pe zi către Ministerul Sănătăţii, inclusiv raportare zero a evenimentelor medicale.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă nu se întâmplă nimic scrii – nu s-a întâmplat nimic. Dar trebuie să îl scrii de două ori pe zi.

Acelaşi lucru trebuie să îl facă şi spitalele către Direcţiile de sănătate publică să ştim în timp real”, a transmis Rafila.


El a precizat că a avut o videoconferinţă cu Direcţiile de sănătate publică pentru a reaminti care sunt procedurile şi responsabilităţile tuturor unităţilor sanitare.

Momentele de raportare vor fi la prima oră a zilei și după 12 ore.

„Mă îndoiesc că va exista un spital, o primărie, un consiliu județean care să se opună acestei măsuri. Până la urmă e o chestiune de bun simț care ține de responsabilitate față de activitate, față de pacienți, ideea asta că … cred că cea mai bună măsură coercitivă este schimbarea mentalității care există de foarte multe ori: dacă nu scrie explicit într-un act normativ un anumit lucru înseamnă că eu nu am niciun fel de responsabilitate”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a mai spus că ”trebuie să lucrăm împreună cu autoritățile locale, să înțeleagă toată lumea că existența unei unități medicale este pentru a acorda asistență medicală nu pentru ca să existe pur și simplu. Problemele legate de resursele umane există, vom lucra pentru a da la o parte aceste neajunsuri”.

Anunțul a fost făcut în contextul în care o femeie de 24 de ani, însărcinată, s-a prezentat la spitalul municipal Urziceni, iar personalul nu i-a acordat asistență medicală, pe motiv că nu era de gardă personal calificat, ci a sunat la 112 pentru a fi transportată la altă unitate. Între timp s-a declanșat travaliul, iar femeia a născut în fața spitalului.

AGERPRES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 01.08.2023 at 12:22

    La ce ar folosi ? Oricum acolo la minister îi doare-n cot pe ăia de evenimentele din ţară. N-au ce le face. O prostie tip Rafila, să nu spună lumea că nu se implică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax