Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: STADIUL celor mai importante proiecte din municipiului Blaj. Declarațiile primarului Gheorghe Valentin Rotar

YouTube video

Publicat

Stadiul celor mai importante investiții din municipiului Blaj a fost prezentat vineri, de primarul Gheorghe Valentin Rotar. Printre proiectele majore din „Mica Romă” se află Sala polivalentă, Bazinul de înot, podul peste râul Târnava, puntea pietonală și . 

„Avem câteva investiții majore care vor marca dezvoltarea comunității noastre.

Știti că se lucrează la podul peste Târnava, care a creat mult deranj urban, dar care era o lucrare absolut obligatorie ținând cont că acum doi ani de zile, după expertizare, acest pod a fost considerat ca nesigur. Lucrările la partea de infrastructură, de suprafață, adică de circulație, le vom finaliza până la 15 noiembrie, deci pentru ambele benzi, urmând ca anul viitor să se mai execute lucrări în albia majoră a râului Târnava Mare.

Vezi și FOTO: Investiție de peste 2,2 milioane lei pentru modernizarea Podului Vezii din Blaj. 40% din lucrări, finalizate

Lucrările la puntea pietonală, pentru că știm că e foarte folosită, decurg conform programului și vor fi finalizate în septembrie anul viitor.

Lucrările la Bazinul de înot sunt în grafic. Iarna 2019-2020 ne prinde cu această locație deschisă.

Vezi și FOTO: Noul bazin de înot de la Blaj ar putea fi deschis la sfârșitul anului viitor. Stadiul lucrărilor

Lucrările la Sala polivalentă sunt în ultima fază pentru atribuirea contractului de execuție. Echipa care face această analiză, care face atribuirea, mi-a spus că miercurea viitoare vom avea câștigătorul. Din păcate nu mai putem începe lucrările în această iarnă, dar cu siguranță în februarie/martie vor începe.

Vezi și FOTO: SALA POLIVALENTĂ din BLAJ, investiţie de 32 milioane lei. Asociere între primărie şi CJ Alba pe 10 ani

Executăm lucrări de asfaltări în Tiur și în Plopilor. Vrem ca și zonele defavorizate să fie la nivelul orașului. O să facem niște străzi foarte elegante acolo.

O lucrare cu impact urbanistic este relocarea cablurilor în subteran, care am început-o pe Bulevardul Republicii. Urmează ca săptămâna viitoare să tăiem stâlpii vechi și să montăm noii stâlpi. Casele sunt alimentate deja din noua sursă. Vom termina anul acesta străzile Popa Șapcă, Astra, Timotei Cipariu, Mitropolit Ioan Vancea și Petru Pavel.  Este o lucrare care se va întinde pentru întreg municipiul pe o perioadă de opt ani, este în colaborare cu Electrica. Pentru anul următor avem cartierul Hula și Fabrica de cărămidă, urmând ca în opt ani de zile, orașul, fără localitățile componente, să aibă toate cablurile relocate în subteran și altfel, din punct de vedere urbanistic și din punct de vedere al calității serviciilor, pentru că știți că făcându-se o investiție nouă, cablurile din subteran sunt de o altă calitate, Blajul are numai de câștigat. Încercăm cu toți să facem din Blaj orașul european pe care îl dorim”, a declarat vineri, într-o conferință, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

YouTube video

Pe lângă acestea, potrivit secretarului municipiului Blaj, Sergiu Ștefănescu, mai multe proiecte se află în diverse stadii de evaluare. Dintre acestea au fost enumerate:

  • Extindere, reabilitare și dotare Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” și Școala Gimnazială „Ion Micu Moldovan”, proiect în valoare de 6.246.548 de lei
  • Amenajarea parc, spațiu verde, proiect în valoare de 4.175.742 de lei
  • Extindere, reabilitare și dotare Creșă la nivelul Municipiului Blaj – proiect în valoare de 2.794.587 de lei

„Vrem să înființăm o creșă în locul Grădiniței cu Program Prelungit din Eroilor, o creșă care va fi în subordinea și administrarea Primăriei. În data de 5 noiembri vom muta Grădinița în locația nouă. O creșă cu 150 de locuri cred că este necesară”, a precizat primarul Gheorghe Rotar.

  • Îmbunătățirea calitătii vieții populației municipiului Blaj, proiect în valoare de 23.595 de lei
  • Extindere și dotare Ambulatoriu Spital municipial Blaj, proiect în valoare de 10.700.750 lei
  • Municipiul Blaj – administrație publică eficientă, etapa a II-a – proiect în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax