Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Stau la coadă zi și noapte, în fața Primăriei Alba Iulia pentru un loc de parcare. Concurență pe 900 parcări în cartierul Cetate

Publicat

18142751_1452047284816867_2052790868_n O nouă procedură de atribuire a unor locuri de parcare îi face pe albaiulieni să stea zile și nopți în fața Primăriei Alba Iulia, pentru a întocmi liste și a se asigura că fiecare prind locul dorit. Oamenii au început să se organizeze încă de sâmbătă și fac „turele cu schimbul”, pentru a se respecta ordinea și a păzi listele. 

Sunt aproximativ 900 de locuri disponibile, care se vor repartiza începând de miercuri, pentru zona blocurilor de pe străzile Vasile Goldiş – Transilvaniei – 1 Decembrie 1918 (arterele adiacente), potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, şi peste o mie de proprietari de maşini sau apartamente interesaţi să primească un astfel de spaţiu.

De sâmbătă până luni la ora 14.00 și până luni, peste 450 de oameni s-au trecut deja pe liste. Aceștia fac cu schimbul câte trei ore pe zi pentru ca listele să nu fie rupte și pentru ca oamenii să-și păstreze ordinea de pe tabele.

„De sâmbătă din jurul amiezii, pe la ora 14.00, au început oamenii să facă listele. Eu am fost sâmbătă la ora 23.00 și eram deja pe locul 112. Am făcut tabele, stăm și noaptea câte 10 bărbați, câteva ore. Facem listele pentru că va fi concurență, mulți vor să își păstreze locul chiar și de la apartamentele în care stau. Sâmbătă am stat de la 23.00 până la ora 1.00, m-am dus acasă, am revenit la ora 4.30 până la 8.00, duminică am revenit la ora 12.00 până la 15.00, seara de la 20.00 până la 21.30, pe urmă de la noapte de la 3.00 până la 6.00 și acum de la 12.00. O să vină alți colegi să le predau listele pentru a ne asigura că nu se întâmplă nimic cu ele”, spune președintele asociației pe proprietari nr. 10 de pe strada Vasile Goldiș, Nicolae Gergel.

Procedura de atribuire a locurilor de parcare va începe miercuri, 26 aprilie. Primăria Alba Iulia va aloca aproximativ 900 locuri de parcare pe spaţiul public, în cartierul Cetate, proprietarilor de locuinţe şi autovehicule.

Vor fi primiţi solicitanţi, în serii de câte 10, în ordinea prezentării la primărie.

La fel ca și ca celelalte ture de repartizare a parcărilor, oamenii s-au organizat „din timp”, pentru a prinde un loc de parcare dat în chirie de primărie. Potrivit regulamentului aprobat acum doi ani, taxa pe an este de 120 de lei. Interesul pentru aceste locuri de parcare este cu atât mai mare cu cât la Alba Iulia se pregăteşte aplicarea procedurii de ridicare a maşinilor staţionate ilegal pe spaţiul public.

YouTube video

Vezi Maşinile parcate neregulamentar în Alba Iulia vor fi RIDICATE. Unde vor fi depozitate și care sunt tarifele de recuperare

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință aflate pe raza municipiului poate fi consultat AICI și la asociațiile de proprietari.

Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare /apartament indiferent de numărul de familii care locuiesc în acesta.

O persoană poate depune un singur dosar.

Persoanele cu handicap locomotor vor depune acte care pot proba handicapul.

Pentru persoane fizice, dosarul cuprinde următoarele acte:

– cerere tip

– copie buletin identitate

– copie legalizată pentru act de proprietate, contract de închiriere

– copie certificat înmatriculare autoturism sau alt drept de folosință

– declaraţia din care să rezulte că nu deține un alt loc care permite parcarea mașinii (garaj, curte)

Pentru persoane juridice (spații cu altă destinaţie în blocurile arondate)

– cerere tip

– certificat de înmatriculare societate

– copie legalizată pentru act de proprietate, contract de închiriere, contract de concesionare, contract de comodat

– copie certificat de înmatriculare autoturism sau alt drept de folosință

– declaraţia din care să rezulte că nu deține un alt loc care permite parcarea mașinii (garaj, curte).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ceausescu

    marți, 25.04.2017 at 09:34

    Mentalitate de sclavete… OMUL NOU a fost faurit bine!
    Tzeranii adusi fortati la oras, si-ar face si privata in sub geamu’ din fata blocului. Cereti bai idiotilor sa se construiasca parcari!!! nu va umiliti!

  2. Batman

    marți, 25.04.2017 at 19:19

    @Ceausescu, big up!

  3. Dany

    miercuri, 03.05.2017 at 09:02

    Cum sa ridici mașinile parcate ilegal când o mare parte din mașini nu au unde să fie parcate decât în locuri ilegale, nu sunt locuri de parcare legale pentru cate mașini sunt in oras

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax