Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: INCENDIU stins cu apă de ploaie, în comuna Vințu de Jos. Intervenția pompierilor, îngreunată de drumul rău

Publicat

Un incendiu care a izbucnit vineri dimineața la un autoturism aflat în satul Hațegana din comuna Vințu de Jos a fost ținut cu greu sub control de către cetățeni, cu ajutorul apei de ploaie, deoarece în sat nu există apă curentă, iar fântânile sunt secate.

Intervenția pompierilor chemați la fața locului a fost îngreunată de drumul aproape impracticabil, aceștia fiind nevoiți să parcurgă o parte din distanță pe jos. 

„Pe 16 decembrie am apelat la numărul de urgență 112 pentru un incendiu care a izbucnit la mașina personală, un Grand Cherokee, în satul Hațegana de pe Valea Vințului – comuna Vințu de Jos.

În urma apelului a fost trimis un echipaj de pompieri de la IGSU Sebeș cu o mașină de 20 tone folosită pentru stingerea incendiilor. Din cauza drumului prost autoutilitara a trebuie să se oprească la o distanță de 1 km pe Valea Vințului față de locația unde trebuiau să ajungă.

Au cerut în ajutor o altă mașină mai mică care a transportat o parte din pompierii sosiți la intervenție dotați numai cu extinctoare. O altă parte din echipa de pompieri a fost luată de echipajul de Poliție sosit și el la intervenție.

Nici mașina pompierilor și nici mașina de Poliție nu au putut urca drumul spre satul Hațegana. Ca urmare a acestui fapt a fost o întârziere de 30-40 minute.

Echipajul de la Poliție și o parte din pompieri cu stingătoarele în spate au urcat printr-un noroi crunt spre locația unde ardea mașina. Cealaltă parte de pompieri a fost dusă de către noi cu altă mașină. În acest timp mașina a ars complet în partea motorului, iar de la motor a intrat și în partea pasagerilor din față, inclusiv bordul mașinii.

Mașina a luat foc din cauza suprasolicitării motorului acesteia pentru a urca un drum pe care Primăria din Vințu de Jos nu îl repară din varii motive, cel mai frecvent fiind acela că nu există fonduri suficiente.

O altă problemă a fost că în acest sat nu există apă curentă, iar fântânile sunt secate. Din cauza lipsei de apă, am încercat să stingem noi până la sosirea echipajului de intervenție cu apa de ploaie strânsă, dar la puterea cu care ardea focul generat și de scurgerile de benzină a fost cam degeaba. În schimb am evitat întinderea focului spre rezervor, evitând explozia acestuia care în acel moment era plin cu benzină.

Am solicitat Consiliului Local din Vințu de Jos extinderea rețelei de apă din Valea Vințului spre Hațegana, dar ni s-a dat răspunsul că nu este rentabil pentru ei, ca și cum Primăria este un SRL și ar trebui să câștige ceva din acest lucru. De menționat că în acest sat sunt cam 18 – 20 persoane care trăiesc în condiții de secolul XVIII, nicidecum de secolul XXI.

Copii mici merg la școală merg pe acest drum prin noroaie. Nu există nici o lumină pe acest drum.

Dacă cineva este bolnav apelează la noi pentru mașină, merg cu căruța sau, în cel mai rău caz, pe jos. Au fost nenumărate cazuri când ambulanța sau mașina funerară trebuiau să aștepte pe Valea Vințului ca lumea să coboare.

Dacă lua foc o casă, nu era nici cea mai mică șansă să fie stins incendiul numai cu câteva extinctoare”, ne-a transmis un cititor Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax