Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Ocnișoara, satul de după noroaie. Drumul de pământ, aproape impracticabil chiar și cu 4×4

Publicat


Drumul de pământ dintre satele Ciuguzel și Ocnișoara, din comuna Lopadea Nouă, este aproape impracticabil. Șoferii care s-au încumetat cu mașinile pe secțiunea de drum au fost la un pas să rămână blocați în noroaie.

Un cititor Alba24 a surprins pe un video cum se circulă pe porțiunea de drum.

Tot din cauza drumului, familile care s-au mutat în sat și aveau copii trebuiau să treacă zilnic pe jos dealul pentru a ajunge la școala din Ciuguzel. Mulți dintre copii nu au făcut față condițiilor și au trebuit să renunțe și să plece din sat la alte școli. În fiecare an am auzit aceeași poveste: la anul se va face drum. Câți ani au trecut? Câți ani mai trebuie să treacă? Din ce cauză nu mai sunt atâția locuitori? Câți oameni aveau nevoie de o Salvare și nu se putea ajunge la ei din cauza drumului? Dar cei care au murit și doar căruţa îi putea aduce pentru a fi înmormântați? Sunt multe de zis și lucrurile astea sunt știute, dar totuși nimeni nu face nimic. Rușine!”, a scris un cetățean pe rețeaua de socializare Facebook.

Nu este pentru prima dată când localnici sesizează necesitatea modernizării sectorului de drum respectiv. În ultimii ani, locuitorii din sat au strâns semnături, au făcut petiţii şi au rugat de nenumărate ori instituţiile să intervină pentru a beneficia de un drum practicabil.

Citeşte şi Modernizări de drumuri pe lista Consiliului Judeţean Alba, în acest an. Lucrări programate

În acest an, Primăria comunei Lopadea Nouă a primit 80.000 de lei, bani repartizaţi de Consiliul Judeţean Alba, din cota defalcată din impozitul pe venit, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

În plus, comunei i-au mai fost repartizaţi alţi 100.000 de lei din suma defalcată din taxa pe valoare adaugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, pe anul 2018.

Citeşte şi Banii repartizaţi de CJ Alba, primăriilor din judeţ, pe 2018, pentru dezvoltare, arierate, drumuri. LISTA

Satul Ciuguzel are aproximativ 600 de locuitori, iar Ocnişoara, circa 35.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate