Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Ocnișoara, satul de după noroaie. Drumul de pământ, aproape impracticabil chiar și cu 4×4

Publicat

YouTube video

Drumul de pământ dintre satele Ciuguzel și Ocnișoara, din comuna Lopadea Nouă, este aproape impracticabil. Șoferii care s-au încumetat cu mașinile pe secțiunea de drum au fost la un pas să rămână blocați în noroaie.

Un cititor Alba24 a surprins pe un video cum se circulă pe porțiunea de drum.

Tot din cauza drumului, familile care s-au mutat în sat și aveau copii trebuiau să treacă zilnic pe jos dealul pentru a ajunge la școala din Ciuguzel. Mulți dintre copii nu au făcut față condițiilor și au trebuit să renunțe și să plece din sat la alte școli. În fiecare an am auzit aceeași poveste: la anul se va face drum. Câți ani au trecut? Câți ani mai trebuie să treacă? Din ce cauză nu mai sunt atâția locuitori? Câți oameni aveau nevoie de o Salvare și nu se putea ajunge la ei din cauza drumului? Dar cei care au murit și doar căruţa îi putea aduce pentru a fi înmormântați? Sunt multe de zis și lucrurile astea sunt știute, dar totuși nimeni nu face nimic. Rușine!”, a scris un cetățean pe rețeaua de socializare Facebook.

Nu este pentru prima dată când localnici sesizează necesitatea modernizării sectorului de drum respectiv. În ultimii ani, locuitorii din sat au strâns semnături, au făcut petiţii şi au rugat de nenumărate ori instituţiile să intervină pentru a beneficia de un drum practicabil.

Citeşte şi Modernizări de drumuri pe lista Consiliului Judeţean Alba, în acest an. Lucrări programate

În acest an, Primăria comunei Lopadea Nouă a primit 80.000 de lei, bani repartizaţi de Consiliul Judeţean Alba, din cota defalcată din impozitul pe venit, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

În plus, comunei i-au mai fost repartizaţi alţi 100.000 de lei din suma defalcată din taxa pe valoare adaugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, pe anul 2018.

Citeşte şi Banii repartizaţi de CJ Alba, primăriilor din judeţ, pe 2018, pentru dezvoltare, arierate, drumuri. LISTA

Satul Ciuguzel are aproximativ 600 de locuitori, iar Ocnişoara, circa 35.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax