Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ŞTIREA TA pe Alba24: GUNOAIE aruncate cu remorca pe câmp, în Alba. Soluţie ad-hoc într-o localitate din judeţ

Publicat

gunoaie remorca teren viranNu e nevoie de foarte multă imaginaţie, ca să scapi de gunoiul adunat de ceva timp. Una dintre variante e să-l arunci pe câmp.

Doar că opţiunea poate aduce amenzi pentru poluare.

O astfel de situaţie a fost semnalată de o persoană, pe reţeaua de socializare.

 

“Asta e România în 2017. În comuna Unirea, se aruncă gunoaie şi se dau foc în curtea unde trebuia să fie un azil de bătrâni”, a scris o persoană, pe Facebook, postând şi imagini video, sâmbătă, în jurul orei 11.00.

 

Cazul a generat reacţii, unii dintre utilizatorii reţelei de socializare sugerând că această situaţie trebuie să ajungă în atenţia Gărzii de Mediu.

Reamintim că în judeţul Alba, de două săptămâni, a fost semnalată o adevărată „criză a gunoaielor” în 16 localităţi în care de seriviciul se salubritate de ocupă Salprest. Reprezentanţii firmei au comunicat, la mijlocul acestei săptămâni, că nu vor ridica în continuare gunoaiele, pentru că serviciul a devenit nerentabil pentru companie, din cauza costurilor mari, a abonaţilor puţini şi a lipsei de garanţii din partea administraţiilor locale.

De partea cealaltă, primarii spun că sunt pregăţiţi să facă recensăminte în localităţi, pentru reglarea preţului la salubritate, însă nu pot interveni în contractele de delegare a serviciului, prin instituirea unor taxe obligatorii pentru locuitori şi virarea sumelor către operator, aşa cum cere acesta.

Vezi Gunoaiele menajere din 16 localităţi din judeţul Alba, neridicate de o săptămână. Conflict între primari şi operatorul de salubritate

Se pare că astfel de probleme ar fi şi în alte localităţi din mediul rural din judeţ, unde operează alte firme. În această perioadă, creşterea costurilor pentru aceste servicii a fost generată şi de taxa de mediu de 80 de lei pe tona de gunoi depozitată la halda de deşeuri.

“Taxa se menţine. Intenţionăm ca în perioada următoare să venim cu ordonanţă de urgenţă care să-şi atingă efectul penalizator. Prima modificare, taxa de depozitare nu va mai fi plătită de depozitari, ci de operatorii economişti, cei care colectează sau transportă, care vor avea o ţintă de valorificare care poate fi de 20-30%. Dacă în fiecare an nu-şi ating această ţintă de depozitare, ei plătesc taxa penalizatoare de 80 de lei numai la diferenţa pe care n-au atins-o,” a declarat marţi, Daniel Constantin, ministrul Mediului, citat de Digi24.ro

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 pe Ştirea Ta pe Alba24.ro sau pe WhatsApp la numărul: 0728/ 950.998

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax