Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Strat de zăpadă de 6 metri pe Transfăgărășan. Drumarii intervin cu utilaje grele, dar deszăpezirea poate dura săptămâni

Publicat

La sfârșitul lunii mai, pe serpentinele de sub Bâlea Lac, stratul de zăpadă depăşeşte 6 metri.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov acționează cu toate utilajele pe care le au la dispoziție pentru degajarea zăpezii.

Chiar și așa, ar putea fi nevoie de săptămâni până când drumul să fie deszăpezit.

„De astăzi (miercuri – n.r.) intervenim şi cu un excavator, pentru că utilajele obişnuite de deszăpezire nu fac faţă la această cantitate de zăpadă”, a transmis DRDP Braşov.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, deszăpezirea Transfăgărăşanului a ajuns în zona „critică”.

Muncitorii nu pot da, deocamdată, un termen pentru eliberarea drumului, însă spun că aproape sigur va mai dura câteva săptămâni.

Transfăgărășanul este acum închis circulației. Drumul este deschis numai patru luni pe an, de la 1 iulie la 30 octombrie, pentru că în restul timpului, din cauza zăpezii și a pericolului de avalanșe, zona este riscantă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax