Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: „Surse regenerabile de energie ALEA 2015 – Târg de echipamente și soluții complete”, în weekend, la Alba Iulia. Detalii de la organizatori

Publicat

IMG_1113 În acest sfârșit de săptănână va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia cea de-a opta ediție a Târgului „Surse regenerabile de energie ALEA 2015 – Târg de echipamente și soluții complete”. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă cele mai moderne echipamente, biciclete și mașini electrice, dar și multe altele. Cei care vor ajunge la târg vor avea ocazia să participe și la o tombolă cu premii oferite de expozanți.

În acest an târgul ajuns deja la a opta ediție va fi acordată o atenție sporită domeniului sistemelor eficiente de transport: autovehicule eficiente energetic și cu noxe reduse, dar mai ales autovehicule electrice întrucât, în cadrul proiectului european Emobility Eorks (ALEA este coordonator pentru România) vor fi realizate primele planuri de acțiune pentru vehicule electrice în 4 orașe din România: Alba Iulia, Baia Mare, Bistrița și Ploiești.

Vor fi expuse și instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile precum și sisteme de înaltă eficiență în producerea și consumul energiei.

Târgul-ALEA-2015 „Am ales numele ALEA pentru că am vrut să ne definim noi ca organizație non-profit, dedicată sectorului promovării energiei durabile. Târgul de anul acesta se numește „Târg de energie regenareabilă pentru prezentarea unor echipamente și soluții complete”, un titlu mai lung dar ce vrea să spună el. O dată domeniul, energia durabilă, regenerabilă în special, însă nu expunere, expoziție de echipamente pur și simplu, ci în primul rând accentul trebuie să cadă pe consultanța în timp real a unor doritori de asemenea aplicații, a identifica ei pe cazul lor specific posibilitatea de a-și reduce consumul sau a utiliza energia verde din surse regenerabile” a spus directorul ALEA, Florin Andronescu.

Acesta a precizat că evenimentul are calitate de târg deoarece doritorii pot contracta în timp real echipamentele dorite.

Vizitatorii au ocazia să viziteze și în acest an „Salonul Eco Inventica”. Va fi organizat în memoria maestrului Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români. Va fi prezent și Corneliu Birtok Băneasa premiat la Geneva cu medalia de aur pentru invenția sa, un dispozitiv de transfer al aerului, prin care se reduce consumul de carburant cu circa 10%.

Și în această ediție se vor organiza în cadrul Târgului evenimentele deja consacrate:

„Ora de inventică” – sâmbătă de la ora 12.00, va prilejui elevilor pasionați de tehnică de la câteva licee din Alba Iulia un foarte interesant schimb de idei cu inventatorii români prezenți în cadrul „Salonului Eco Inventica”.

Ecospectacolul grădinițelor – duminică de la ora 11.30; copiii din grădinițele din Alba Iulia vor susține o eco-serbare iar participanții vor fi recompensați de către sponsorii evenimentului cu multe premii.

Tombola târgului – pot participa toți vizitatorii, oc duminică la ora 16.00; în cadrul tombolei vor fi oferite premii importante din partea sponsorilor evenimentului.

Târgul încheie „Săptămâna Europeană a Mobiltății”, în care vor fi organizate, joi de la ora 11.00, un marș al bicicletelor, și vineri de la ora 10.00, o întâlnire cu primăriile din Regiunea Centru și județul Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax