Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Târgul de Crăciun de la Alba Iulia ar putea fi organizat în 2023 de către UNTOLD. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Publicat

Organizatorii UNTOLD se arată interesați să organizeze târgul de Crăciun de la Alba Iulia, în aceasta iarnă. Intenția acestora a fost comunicată de primarul orașului, Gabriel Pleșa pentru alba24.ro.

Primarul a spus că va avea o întâlnire cu organizatorii festivalului din Cluj pentru a vedea în ce condiții și cum ar vrea cei de la UNTOLD să amenajeze Târgul de Crăciun.

Discuția vine în contextul în care Târgul de Crăciun din 2022 amenajat de primărie în Șanțurile Cetății a fost criticat de cetățeni pentru aspect, organizare și în principal pentru locație.

Organizatorii Untold interesați să organizeze târgul de Crăciun de la Alba Iulia

”Aș mai avea o soluție și discuțiile se vor purta tot săptămâna viitoare, cu parte din organizatorii UNTOLD de la Cluj, care au experiență în astfel de organizări care și-au manifestat intenția de a organiza ei un târg de Crăciun.


O să am o discuție săptămâna viitoare cu ei, să vedem în ce condiții. Ei vor aduce evenimentele, vor fi comercianți, dar probabil tot conceptul va fi altul.

Nu ne va costa bani, locația fie ca va fi Piața Cetății, fie că va fi latura de Vest, fie că o să fie altă zonă pe care o identificăm împreună, se va pune gratuit la dispoziție în condițiile în care ei vor suporta cheltuielile”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

De ce a mutat primarul Gabriel Pleșa târgul din Piața Cetății în Șanțuri

În linii mari, Gabriel Pleșa a spus că a mutat locația târgului din Piața Cetății, din cauza faptului că zgomotul produs de patinoar dar și de muzica de la târg îi deranja pe locatarii Clădirii Ierihon.

Primarul Pleșa tinde ca și în 2023 să organizeze târgul în șanturile Cetății, sub poarta a IV-a, dacă discuțiile cu cei de la UNTOLD nu se vor concretiza.

Acesta a spus că primăria deține mare parte din logistică, de la corpurile de iluminat, la iluminatul stradal, casele pentru comercianți. De asemenea a mai declarat că va fi amenajat și în acest an patinoarul.

În ceea ce ce privește partea artistică aceasta ar urma să fie asigurată de artiști locali.

Cert este că Târgul de Crăciun va fi organizat și în 2023, la Alba Iulia, iar în următoarea perioadă de timp, Primăria Alba Iulia va anunța locația în care acesta va fi amenajat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gabriel pleca

    joi, 02.11.2023 at 11:44

    Care este logica financiara din spatele acestui parteneriat? in conditiile in care Primaria pune la dispozitie spatiul, logistica, corpuri de iluminat si casutele pentru comercianti, iar organizatorii pleaca cu tot profitul..
    Unde este beneficiul pentru cetateni (avand in vedere ca generozitatea e din partea lor)?
    Prea multe business-uri nu sunt in zona sa spui ca exista „beneficii colaterale”.
    Un targ de craciun nu inseamna oameni cazati peste noapte ci doar un one day trip.
    Evenimentul are cu siguranta scopul de a atrage vizitatori din alte orase, dar preturile nu cred ca vor reflecta nivelul de trai din Alba Iulia.
    Un eveniment ce da bine la portofoliu scos din context, la bugetul organizatorilor, dar cu prea putine beneficii reale pentru oras.. A meritat investitia in oras ca sa il dati gratis unor companii care fac profit. Smart city

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax