Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Taximetriștii din Alba Iulia continuă greva foamei. Sunt hotărâți să protesteze pe termen neliminat

Publicat

Câțiva taximetriști din Alba Iulia care au intrat în greva foamei, de sâmbătă, continua protestul și duminică, 3 martie. Aceștia spun că sunt hotărâți să continue greva până când cerințele lor vor fi ascultate de parlamentari. 

Unul dintre cei trei taximetriști intrați în greva foamei spune că se află de mai bine de 24 de ore în protest (n.r. la data publicării articolului).

Șoferul de taxi a spus că sunt verificați din trei în trei ore de către cei de la ambulanță. Asistenții de pe ambulanță le monitorizează starea de sănătate, a explicat bărbatul.

Aceștia spun că beau doar apă și cafea.

Reamintim că taximetriștii din Alba Iulia au intrat în greva foamei în formă de protest față de actuala lege care reglementează sistemul de ride sharing.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Trei taximetriști din Alba Iulia intră în greva foamei. Protest al șoferilor de taxiuri față de firmele Bolt și Uber

Este vorba despre un protest care se desfășoară în toată țara și care a strâns la București la începutul săptămânii peste 2000 de taximetriști din România.

La Alba Iulia trei șoferi au spus că intră în greva foamei până când guvernul va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze sistemul de ride-sharing. Mai exact, modul de operare pe piața de transport persoane a firmelor Bolt sau Uber.

Aceștia spun că vor ieși din greva foamei când guvernanții vor emite ordonanța de reglementare.


Este un gest extrem, dar spun că ei nu mai văd altă situația prin care să își poată continua meseria.

Recent la București a fost organizat un protest de către Asociația Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT).

Aceștia solicită emiterea, în regim de urgenţă, a unei Ordonanţe de modificare a legii 204/2019(OG49/2019), pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Ce revendicări au traximetriștii

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriştilor vizează:

 • limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului, aglomerării traficului şi poluarea din marile oraşe, cât şi asigurarea unei predictibilităţi economice pe acest segment de piaţă;
 • eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani;
@alba24.ro_oficial Gest extrem al taximetristilor din Alba Iulia. Trei dintre ei intra in greva foamei. Citeste ACUM pe alba24.ro motivul. Protest la Prefectura. #taxi #uber #bolt #taximetristi #taxiromania #protest #lege #romania #romania🇷🇴 #greva #grevafoamei #stiri #stiriromania #stiriazi #alba24 #stirialba #stiridinalba #alba #albaiulia #albaiulia💯🇹🇩 #fy #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – Alba24

 • interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la r lame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului;
 • eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare;
 • respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

„Precizăm de la început că acest protest nu este organizat pentru a pune presiune pe factorii decizionali, avem încrederea şi argumentele că propunerile noastre de modificare a legislaţiei, în speţă OG49/2019 (Legea 204/2019), se vor concretiza într-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acesteia.

Guvernul este obligat să asigure, prin politicile aplicate, un climat concurenţial corect pentru toţi jucătorii de pe aceeaşi piaţă.

Este evident faptul că OG49/2019 are nevoie de ajustări tocmai pentru a asigura acest aspect.

Având în vedere aceste aspecte solicităm Primului Ministru, Domnul Marcel Ciolacu, o întâlnire de urgenţă, aşa cum public şi-a exprimat disponibilitatea”, au declarat reprezentanţii ANPOTRT.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. Raul mafiot fin

  duminică, 03.03.2024 at 15:08

  Auzi că protest pe termen nelimitat 😂
  Ia să vă văd 😅

  la pușcărie cu voi , nu vă place joburi mergeți la altele ce vă plac nu vă ține nimeni forțat 😂

  La vot votați iar comando ce zice șefu 🤣

 2. Mark

  duminică, 03.03.2024 at 21:41

  🤣🤣🤣🤣 let me get this straight. They have actually not eaten for 1 full day? 🤣🤣 This is getting serious!! Get back to me when they are 14 days in. Then & only then, will I even Begin to think, „hey, they’re determined”. Til then, it’s nothing more than a much needed weight loss program. 😉🍻 Power to the people 🤣🤣👍😉

 3. al doilea

  luni, 04.03.2024 at 11:05

  la unii chiar o sa le priasca greva foamei, festing sa-i zicem mai nou. si cum demonstreaza ca nu au mancat?? sau ca nu mananca? ii monitorizeaza cineva, se pun pe cantar in fiecare zi ??

 4. Pro Uber & Bolt

  vineri, 08.03.2024 at 01:36

  90 % dintre taxime(tristi) vor dispărea, dacă cei de la RAR vor face controale ca la carte !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax