Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Teatru de proiecte la Alba Iulia. Lucrările se află în stadiul de elaborare a studiilor tehnice

Publicat

YouTube video

În ultima Cafenea cu Tâlc din 2012, în contextul Festivalului Internațional de Teatru „Povești” care tocmai și-a încheiat ediția a VII-a, reprezentanții Consiliului Județean Alba prezenți la întâlnire au făcut precizări despre stadiul în care se află teatrul de proiecte, despre care s-a mai vorbit și la începutul acestui an.

Teatrul ar urma să fie construit în zona în care se găsește secția de psihiatrie a spitalului județean și ar urma să fie dedicat exclusiv direcției cultural-artistice. În prezent, lucrările se găsesc în stadiul de „elaborare studiu tehnic”.

„Sunt bugetate lucrările pentru studiile tehnice. În perioada aceasta lucrăm la buget. Vrem să demarăm proiectul, dar înainte trebuie să elaborăm studiile tehnice. Trebuie să demolăm clădirile-anexe din curte, care nu se vor încadra în proiectul pe care îl avem. Suntem la stadiul de elaborare a studiului. Important este că banii există, sunt bugetați, iar lucrurile se vor întâmpla conform planului, dar suntem într-un stadiu de muncă ce nu se vede, de elaborare a studiului”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.

„Ridicarea unui teatru de proiecte, ca și clădire, ar fi foarte avantajoasă pentru noi, ca festival și va avantaja foarte mult spectacolele și vom avea partea tehnică asigurată”, a declarat Ioana Bogățan.

În iarnă, Consiliul Judeţean Alba a alocat fonduri în valoare de 300.000 lei pentru studii de specialitate în perspectiva ridicării clădirii teatrului. Reprezentanții CJ Alba au anunțat în iarnă că, pentru început, teatrul va fi unul de proiecte, în care vor putea fi invitate trupe şi companii de teatru din ţară şi străinătate. Astfel, se doreşte prospectarea cererii publicului albaiulian, înaintea creării unei instituţii de teatru clasice.

Vedeți mai jos în video declarațiile lui Florin Roman și Ioana Bogățan despre teatrul de proiecte la Alba Iulia:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax