Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ultimul primar USR din Alba, racolat de PNL. Oficial rămâne în partid pentru a fenta legea anti-traseiști

Publicat

Un primar USR din Alba a fost prezent vineri la o conferință de presă organizată la sediul PNL. Este vorba despre Radu Penciu, primarul comunei Lupșa din Munții Apuseni. 

Acesta a anunțat că va candida din partea liberalilor la alegerile locale din 2024. El a spus că deocamdată rămâne primar USR. Asta doar pe hârtie.

Motivul pentru care acesta nu demisionează pentru a se înscrie la liberali este acela că, potrivit legii, și-ar pierde mandatul.

”Sunt membru în partidul USR, doar că eu mi-am anunțat intenția ca la alegerile din 2024 o să candidez din partea Partidului Național Liberal.

Nu, n-am greșit partidul (…) Nu m-a cumpărat nimeni. Din partea PNL am găsit tot timpul deschidere și sfaturi bune pentru a putea administra comuna Lupșa cum trebuie și acum consider că cetățenii văd realizările noastre” a spus Radu Penciu.

  • Suspendarea şi încetarea mandatului primarului – Codul administrativ: una dintre situațile din lege presupune pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales.

Un alt primar USR din Alba, Gabriel Pleșa (Alba Iulia) a făcut, neoficial, pasul spre PSD. Organizația județeană a formațiunii a reacționat și spune că acesta nu a plecat la social-democrați.

Reacție întârziată a USR Alba la știrea plecării primarului din Alba Iulia la PSD: Pleșa nu poate pleca noaptea ca hoții

Cu toate acestea, Gabriel Pleșa refuză să clarifice situația, după ce a postat un mesaj și o fotografie în care apare alături de Marcel Ciolacu.

Dacă cei doi au părăsit USR și nu se mai întorc, partidul rămâne fără primari în județul Alba.

PNL Alba l-a mai racolat și pe primarul comunei Câlnic, Tiberiu Bodea, care a câștigat alegerile ca independent.

În acest moment, liberalii conduc 62 de primării din județ (inclusiv cele două ”achiziții” recente).

Legea anti-traseiști politici poate fi ușor fentată. Cazul lui Penciu nu este singurul. Mai mulți primari rămân teoretic în partidele în care au fost aleși, dar de facto au trecut la alte formațiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 13.10.2023 at 18:35

    Ce de gunoaie politice se află printre primarii ţării .

  2. Gașca

    sâmbătă, 14.10.2023 at 07:41

    Trădare? Da de unde. Normalitatea zonei .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax