Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un nou cimitir a fost inaugurat la Alba Iulia. Ce capacitate are Cimitirul ”Lumina Învierii” din cartierul Bărăbanț

Publicat

Un nou cimitir a fost inaugurat la Alba Iulia, vineri 7 iunie 2024. Este vorba despre Cimitirul ”Lumina Învierii” construit în cartierul Bărăbanț. 

Municipiul Alba Iulia are, din luna iunie, un nou cimitir. Lucrările pentru amenajarea acestuia, în cartierul Bărăbanț, au fost finalizate.

Cimitirul a fost amenajat din inițiativa Arhiepiscopiei ortodoxe, pe o suprafață de cinci hectare. Se numește Cimitirul ”Lumina Învierii” și are o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri de veci.

Cimitirul va dispune de capelă, spații administrative și spații destinate serviciilor funerare pentru înmormântarea credincioșilor, potrivit Arhiepiscopiei.

Este organizat cu parcele și locuri pentru morminte delimitate, alei și căi de acces. În noul cimitir vor putea și înmormântați credincioși ortodocși, dar fi creștini de alte confesiuni.


”Noul cimitir eparhial a fost înființat în contextul acut al nevoii locurilor pentru înmormântare, având în vedere faptul că cimitirele din Alba Iulia se apropie de atingerea capacității maxime”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei.

Terenul pentru amenajarea cimitirului a fost achiziționat în 2020, de către Arhiepiscopie. În 2023, a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal de înființare a noului cimitir.

Valoarea investiției a fost estimată la 1.500.000 de lei, cu TVA inclus.

Cimitirul a fost proiectat să aibă acces și din viitoarea centură de nord a municipiului, care va lega DN 1, din giratoriul aflat în zona nodului rutier A10 Alba Iulia Nord, de DN 74, la Șard.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 07.06.2024 at 13:27

    Cum adică, valoarea investiţie a fost estimată ? Păi dacă s-au terminat lucrările, cât a costat ? Şi cine a finanţat ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax