Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un nou protest la Alba Iulia. Angajații din sistemul sanitar cer ridicarea plafonului de 30%

Publicat

Protestele angajaților din sistemul sanitar continuă și marți la Alba Iulia. Zeci de angajați de la Spitalul Județean Alba dar și de la alte spitale din Alba s-au adunat în fața Prefecturii Alba începând cu ora 11.00.  Aceștia cer în continuare ridicarea plafonului de 30% pentru sporuri.

La Alba Iulia continuă protestele împotriva măsurilor luate de Guvern în urmă cu o săptămână când s-a aprobat  regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaţilor din sistemul sanitar, care stabileşte procente diferenţiate în funcţie de condiţiile fiecărui loc de muncă, în condiţiile în care Legea 153/2017 prevede un nivel maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială la 30% din suma salarilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite. Ca urmare a deciziei Guvernului, acest nivel poate ajunge şi până la 85%.

La protest participă angajați, personal auxiliar și infirmiere de la secțiile UPU, ATI, infecțioase, cardiologie. Aceștia spun că noul regulament le scade veniturile cu 633 de lei și ajunge o infirmieră, de la salariul de 2.700 de lei pe lună la 2.088 lei net.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a fost din nou prezent la protest și a încercat să le explice oamenilor că măsura este luată la nivel de Guvern și instituția pe care o reprezintă nu poate să facă ceva în acest sens.

„Noi nu avem ce face, așa e legea. Dacă se schimbă putem vota, dar acum nu avem ce face” spune Ion Dumitrel.

„Cererile pentru care protestăm sunt ridicarea plafonului de 30% ca să ne putem încadra cu creșterile în Legea salarizării. Creșterile au fost doar pentru medici și asistenți medicali. Pierderile sunt pentru colegii noștrii, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, personal TESA, biochimiști, chimiști, care pierd între 200 și 1.200 de lei. Datorită acelui plafon de 30% sunt diferențe de sporuri între un spital universitar, mare, și spitalele mici, orășenești”, au transmis reprezentanții protestatarilor la protestul de luni.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    miercuri, 18.04.2018 la 11:34

    Normal, cand au vazut ce salarii iau trantorii de la primarie, le-au sarit mustarul. Si bine fac !

  2. petrum

    miercuri, 18.04.2018 la 22:08

    Super, când le-a tăiat Băsescu salariul n-au ieşit in stradă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, trei premii la Campionatul Național. Va participa la Mondialele din SUA

Publicat

XEO

O nouă performanţă pentru elevii din Alba Iulia. Echipa RO-001 XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut locul doi Inspire Award, locul doi la Connected Award, locul I la autonomia robotului și un premiu special oferit de VW, care vine la pachet cu o excursie în Germania. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

25 martie, BUNA VESTIRE: De ce nu este bine să te cerţi în această zi. Obiceiuri şi superstiţii

Publicat

cearta

Buna Vestire sau Blagoviștenia este una dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului. Crendincioşii sărbătoresc, cu nouă luni înainte de Crăciun, momentul naşterii lui Isus. Cei care țin Marele Post al Paștelui au dezlegare la pește. În această zi, Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Fiul lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, condamnată la CEDO pentru refuzul de a școlariza un condamnat în timpul detenției

Publicat

Statul român a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul unui deţinut căruia i s-a refuzat dreptul la şcolarizare, fiind încălcat dreptul la educaţie prevăzut de Articolul 2 din Protocolul 1 la Convenție, anunță APADOR-CH. Deținutul a primit 2.000 euro despăgubiri. Condamnarea a fost pronunțată la 19 martie 2019. În 2008, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia schimbă criteriile de repartizare a locuinţelor sociale. Peste 400 de solicitări în aşteptare

Publicat

bloc locuinte sociala

Primăria Alba Iulia modifică criteriile pentru repartizarea locuinţelor sociale. În evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială sunt 434 de cereri pentru acordarea unor locuinţe sociale şi doar o singură locuinţă disponibilă pentru închiriat. Potrivit unui proiect prezentat consilierilor locali în şedinţa din 29 martie, se propun mai multe schimbări şi completări ale criteriilor privind locuinţele sociale, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate