Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un nou protest la Alba Iulia. Angajații din sistemul sanitar cer ridicarea plafonului de 30%

avatar

Publicat

Publicitate

Protestele angajaților din sistemul sanitar continuă și marți la Alba Iulia. Zeci de angajați de la Spitalul Județean Alba dar și de la alte spitale din Alba s-au adunat în fața Prefecturii Alba începând cu ora 11.00.  Aceștia cer în continuare ridicarea plafonului de 30% pentru sporuri.

La Alba Iulia continuă protestele împotriva măsurilor luate de Guvern în urmă cu o săptămână când s-a aprobat  regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaţilor din sistemul sanitar, care stabileşte procente diferenţiate în funcţie de condiţiile fiecărui loc de muncă, în condiţiile în care Legea 153/2017 prevede un nivel maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială la 30% din suma salarilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite. Ca urmare a deciziei Guvernului, acest nivel poate ajunge şi până la 85%.

La protest participă angajați, personal auxiliar și infirmiere de la secțiile UPU, ATI, infecțioase, cardiologie. Aceștia spun că noul regulament le scade veniturile cu 633 de lei și ajunge o infirmieră, de la salariul de 2.700 de lei pe lună la 2.088 lei net.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a fost din nou prezent la protest și a încercat să le explice oamenilor că măsura este luată la nivel de Guvern și instituția pe care o reprezintă nu poate să facă ceva în acest sens.

„Noi nu avem ce face, așa e legea. Dacă se schimbă putem vota, dar acum nu avem ce face” spune Ion Dumitrel.

„Cererile pentru care protestăm sunt ridicarea plafonului de 30% ca să ne putem încadra cu creșterile în Legea salarizării. Creșterile au fost doar pentru medici și asistenți medicali. Pierderile sunt pentru colegii noștrii, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, personal TESA, biochimiști, chimiști, care pierd între 200 și 1.200 de lei. Datorită acelui plafon de 30% sunt diferențe de sporuri între un spital universitar, mare, și spitalele mici, orășenești”, au transmis reprezentanții protestatarilor la protestul de luni.

2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  pilu

  miercuri, 18.04.2018 la 11:34

  Normal, cand au vazut ce salarii iau trantorii de la primarie, le-au sarit mustarul. Si bine fac !

 2. avatar

  petrum

  miercuri, 18.04.2018 la 22:08

  Super, când le-a tăiat Băsescu salariul n-au ieşit in stradă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

AIUD

FOTO: Un computer tomograf de ultimă generație a ajuns la Spitalul Municipal Aiud. Va intra în funcțiune anul viitor

avatar

Publicat

ct aiud

La Spitalul Municipal din Aiud a ajuns vineri, 14 decembrie, un computer tomograf (CT) de ultimă generație. Acesta va intra în funcțiune anul viitor, iar locuitorii din municipiu și din zonele învecinate nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă aparatul. Administrația locală investește […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UPDATE FOTO: INCENDIU în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc

avatar

Publicat

incendiu centrala lemne

Un incendiu a izbucnit vineri seara în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc.Potrivit ISU Alba, pompierii din Sebeș intervin cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu în localitatea Vinerea. Incendiul este în camera unde se află centrala pe lemne. Există posibilitatea de extindere a focului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

avatar

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Protecția Consumatorului va verifica informațiile nutriționale de pe produsele alimentare. PROIECT

avatar

Publicat

laborator larex

Conformitatea informațiilor de pe produsele alimentare vor fi verificate de un laborator specializat care va funcționa, de acum înainte, în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Economiei, vor fi verificate de asemenea și game de produse textile, produse petroliere, jucării și produse biocide.În nota de fundamentare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate