Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vedeta armatei americane, DRONA fără pilot MQ-9 Reaper, prezentată la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

Publicat

Cea mai temută armă din lume se află în România, la baza aeriană de la Câmpia Turzii. Este vorba de drona MQ-9 Reaper, care a fost folosită de americani la asasinarea generalului iranian Quasem Soleimani.

Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și circa 90 de militari aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Vezi și România, prima țară care va produce și folosi SkyCeptor, noul sistem de rachete Patriot. Memorandumul cu americanii a fost semnat

Militarii americani vor executa misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

Militarii de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii au fost vizitați, joi, de însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la București, David Muniz, şi de comandantul Escadrilei 31 Aviano, general de brigadă Jason E. Bailey.

Drona caută şi atacă ţinte la sol cu rachete AGM-114 Hellfire. Cea de la Cluj însă e echipată doar pentru misiuni de recunoaştere şi supraveghere.

De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper.

Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră 01 34

Drona fără pilot MQ-9 Reaper

Aeronava MQ-9 Reaper este un vehicul aerian fără pilot (UAV) capabil să efectueze operații de zbor comandate de la distanță sau autonome, fiind dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite (USAF) scrie Cluj24.ro

Personalul care operează aeronava este dispus, de regulă, în facilităţi militare staţionare şi poate să angajeze obiective și să observe terenul folosind mai mulți senzori, inclusiv o cameră termografică. Comanda operatorului durează 1,2 secunde pentru a ajunge la dronă printr-o legătură prin satelit.

MQ-9 Reaper este echipat cu șase rampe de acroșaj, rampele de acroșaj interioare pot transporta maxim 680 kg fiecare și permit transportul rezervoarelor de combustibil externe. Rampele de acroșaj de la mijlocul aripilor pot transporta câte 600 kg (270 kg) fiecare, în timp ce rampele de acroșaj din exterior pot transporta maxim 200 de kilograme (91 kg) fiecare

General maior Viorel Pană, Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene: ”Activitatea de azi e un alt moment deosebit de important, prin care consolidăm cooperarea în domeniul securității, mai ales în condițiile actuale și nu mă refer la lupta împotriva unui inamic necunoscut, SARS COV 2, ci la provocările diverșilor actori regionali din zona Mării Negre, care au devenit un obicei cotidian.”

David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la București: 

”Forțele Aeriene Americane prezente la Câmpia Turzii sunt încă o dovată a întăririi parteneriatului strategic pe securitate dintre SUA și România, a investițiilor de bani, muncă grea și da, chiar sânge, pe care românii și americanii le-au făcut în regiune. Câmpia Turzii este unul dintre punctele centrale ale investițiilor americane sub Inițiativa Europeană de Apărare”.

General de brigadă Jason E. Bailey, comandantul Escadrilei 31 Aviano: ”Este important să recunoaștem scopul aducerii dronelor MQ-9 Reaper aici, și operarea lor din România: desfășurarea operațiunilor de recunoaștere și colectare a informațiilor din perspectiva alianței NATO.

Declarațiile complete pe Cluj24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aaa

    joi, 04.02.2021 at 19:10

    Vedeta pe draq… Vedetele sunt RQ-4 „Global Hawk” si XQ-58A „Valkyrie” care daca ajungeau la Campia Turzii aveam certitudinea ca US Air Force are intentii serioase in Romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate