Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Viața de salvator ISU, între dăruire și sacrificiu. Imagini cu pompierii în lupta cu focul, la Mănăstirea Râmeț

Publicat

YouTube video

Își salută familia, închide ușa după el și pleacă spre unitate, pregătit pentru o nouă zi în care va face tot ce îi stă în putință să salveze vieți.

Așa își începe ziua un pompier de la ISU. Alarma sună în unitate, iar în câteva clipe pompierii sunt echipați și pleacă spre o nouă misiune, fie că este vorba despre un accident rutier, un incendiu, inundație sau altă situație în care oameni au nevoie de ajutor.

Vineri, în jurul prânzului, alarmele au răsunat în unitățile ISU din Alba Iulia și Aiud. Ardea acoperișul unuia dintre cele mai vechi așezăminte călugărești din Transilvania, Mănăstirea Râmeț. În scurt timp au apărut la fața locului și colegii de la Teiuș și de la ISU Turda.

Peste 120 de pompieri, salvamontiști, voluntari și personal medical au intervenit ore întregi.

interventie ramet

Urcat pe o autospecială, cu o stație în mână, prim-adjunctul ISU Alba, Ovidiu Costea, monitoriza situația și le indica colegilor unde să acționeze.

CITEȘTE ȘI: VIDEO DRONĂ: INCENDIU la Mănăstirea Râmeț. Arde acoperișul chiliilor pe o suprafață de aproximativ 400-600 de metri pătrați

Undeva într-un plan retras, la umbra unui copac, o călugăriță plângea și se ruga.

interventie ramet

Ca într-un scenariu de film perfect regizat, rând pe rând, echipele de pompieri au luptat cu focul. Preț de câteva minute, răstimp în care ”serveau” și prânzul, membrii unui echipaj își dădeau măștile de oxigen jos și se odihneau, dar ochii le erau ațintiți tot asupra colegilor aflați la înălțime.

interventie ramet

După lăsarea serii, Ovidiu Costea a postat pe contul său personal de Facebook un mesaj, alături de o fotografie: ”Mândru de colegii mei! În ciuda efortului, încă mai găsim putere să luptăm!”

interventie ramet

După mai bine de 13 ore, incendiul a fost stins. A fost afectat acoperișul clădirii pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, din totalul de 1400 mp, însă pagubele în urma incendiului puteau fi mult mai mari, dacă pompierii nu interveneau prompt.

VEZI ȘI: Bilanțul incendiului de la Mănăstirea Râmeț: 1.000 de metri de acoperiș afectat, bunuri arse și un mare efort al pompierilor

interventie ramet

Sursă foto: Facebook, ISU Alba

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax