Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Zi festivă pentru ISU Alba: 81 de militari au depus jurământul. Avansări în grad, treceri în rezervă și expoziție de tehnică

Publicat

În Piața Cetății din Alba Iulia a răsunat marți, 28 februarie, Imnul Național al României și jurământul militar din vocile a 81 de noi militari ai ISU Alba. 

A fost vorba despre un eveniment organizat cu ocazia Zilei Protecției Civile, zi în care cei care intervin în misiunile de salvare sunt sărbătoriți. 

Cu această ocazie, Piața Cetății a fost plină de militari, oficialități și rude ai celor care au depus jurământul. Este vorba despre 81 de militari, ofițieri, subofițeri și soldați care de astăzi sunt militari ai Inspectoratului Situații de Urgență Alba.

De asemenea evenimentul a fost marcat de avansarea în grad a patru militari: un ofițer și patru subofițeri.

Tot în piața Cetății din Alba Iulia au fost trecuți în rezervă doi militari ai ISU Alba: plutonier adjutant șef, Chișbac Romeo și plutonier adjutant Dan Onea.


Mai mult de atât în timpul evenimentului au fost prezentate tehnici și echipamente folosite de salvatorii de la ISU Alba în misiunile lor.

În fiecare an, la 28 februarie este sărbătorită Ziua Protecţiei Civile sau Ziua Apărării Civile. În 2023, s-au împlinesc 90 de ani de la înființarea acestor structuri în România.

Protecţia civilă în România a luat ființă în 1933, prin Decretul Regal nr. 468. Acesta aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.

Conceptul de protecţie civilă se referă la ansamblul sistemelor, structurilor şi resurselor gestionate de guverne şi care sunt orientate spre protejarea populaţiei non-combatante, în principal în caz de dezastre naturale şi tehnologice.

Această definiţie este valabilă în special în arealul geografic al Uniunii Europene.

Citește și 28 februarie, Ziua Protecției Civile în România. 90 de ani de la înființarea structurilor de apărare civilă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax