Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vin americanii! Primii militari din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA sosesc la noapte în România

Publicat

Primii militari americani care fac parte din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA sosesc miercuri spre joi noaptea, în România, fiind dislocați din Germania. În total sunt așteptați aproximativ 1.000 de militari. Primul convoi este format din aproximativ 30 de camioane. 

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar vor intra în seara zilei de miercuri, 9 februarie, în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad.

Ora aproximativă de sosire este 22.00. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  – Mihail Kogălniceanu.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

Ce este TF Cougar

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougarvor completa forțele SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior.

Vezi și: TOP 20: Țările cu cele mai puternice armate din lume în 2022. Pe ce loc se află, SUA, Rusia, Ucraina și România

Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație.

Care va fi misiunea lor

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.

Vezi și: VIDEO: Alba Iulia, survolată la distanță mică de avioane de luptă de la Baza NATO de la Câmpia Turzii

”Sub deviza „Toujours Pret” (Întodeauna Pregătiţi), militarii parte a Regimentului 2 Cavalerie au misiunea de a se deplasa rapid oriunde e nevoie bazându-se în principal pe vehiculele blindate Stryker – transportoare de trupe pe roţi.

Militarii americani care vor ajunge la noapte în România au mai fost în ţara noastră şi în 2017, la exerciţiul Saber Guardian și în 2015, atunci când într-un „Marş al Cavaleriei” peste 400 de soldaţi şi 80 de mijloace de luptă – majoritatea transportoare Stryker – acompaniate din aer de două elicoptere Apache, au străbătut distanţa de la Baza Mihail Kogalniceanu până la poligonul de la Cincu” precizează MApN.

Citește și: LISTA adăposturilor de protecție civilă din România, unde te poți ascunde în caz de război. Câte buncăre sunt în județul Alba

Sursă foto: MApN

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Țepeș

    joi, 10.02.2022 at 08:31

    Folcloristele sint pregatite?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax