Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Comedia „Încurcă-i drace!” cu actori de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Publicat

Intrigi politice și complicații amoroase vor fi prezentate albaiulienilor, într-un spectacol de teatru, pe scena Casei de Cultură din Alba Iulia. Este vorba despre comedia „Încurcă-i drace!”, în regia lui Șerban Puiu, pusă în scenă cu actorii Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Piesa va fi jucată vineri, 7 martie, ora 19:00. Prețul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 30 de lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Spectacolul are o durată de 1h40min și nu este recomandat tinerilor sub 12 ani.

Piesa a mai fost jucată în Alba Iulia în urmă cu aproximativ două săptămâni, la aniversarea a 21 de ani de existență a companiei Ambient. Vedeți aici cum s-a desfășurat spectacolul:

FOTO: Comedia „Încurcă-i drace” pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, la aniversarea a 21 de ani de existență Ambient

„Încurcă-i drace!” este o adaptare după piesa „Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a primit premiul Olivier – cea mai bună comedie a anului 2001. Decorat cu titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic în 2005, Ray Cooney este considerat unul dintre cei mai importanți autori de comedie britanici, fiind deseori comparat cu Georges Feydeau, autorul piesei „Puricele în ureche”.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul regizat de Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță. „Încurcă-i drace! e un spectacol important pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. E un spectacol cu o însemnătate specială pentru noi şi prin care îi aniversăm pe aceşti actori valoroşi ai teatrul sibian şi românesc.” a declarat regizorul înainte de premiera spectacolului de la Sibiu, din 2012.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, domnişoara Jane Worthington, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Opţiunea de a raporta acest incident managerului hotelului este abandonată din start, întrucât ar scoate la iveală relaţia „nepotrivită” dintre cei doi protagonişti. Lui Jane şi Richard nu le rămâne decât să se descurce singuri. Astfel, Richard apelează la ingeniosul său asistent George Pigden, iar cei trei încearcă să mute, să ascundă şi chiar să deghizeze „mortul”. Încercând să iasă din încurcătură, aceştia nu reuşesc decât să se afunde şi mai mult în urzeli. Totul se prăbuşeşte asemenea unui castel din cărţi de joc, când apare Ronnie, soţul gelos al doamnei Worthington, Pamela, soţia entuziastă a ministrului Willy, şi când „mortul” începe să prindă viaţă.

Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 30 de lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Spectacolul are o durată de 1h40min și nu este recomandat tinerilor sub 12 ani.

ÎNCURCĂ-I DRACE! după Ray Cooney, regia Șerban Puiu, traducerea Irina Margareta Nistor, scenografia Luana Dragoiescu, distribuția: Florin Coșuleț, Diana Fufezan, Cătălin Pătru, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Adrian Neacșu, Mihai Coman, Codruța Vasiu/ Cristina Ragos, Veronica Popescu/ Raluca Iani, Cristina Stoleriu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax