Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI, PSD se reunește pentru a stabili noii miniștri din guvernul Viorica Dăncilă

Publicat

Vineri, Comitetul Executiv Național al PSD se reunește la ora 11.00 pentru a stabili noii miniștri din guvernul Viorica Dancilă. De la ora 15.00, birourile permanente ale parlamentului se reunesc în ședință pentru a stabili calendarul investirii noului guvern.

Liviu Dragnea anunță că votul în Parlament se va da luni, pe 29 ianuarie, fiind posibil ca luni dimineața să aibă loc audierile în comisiile de specialitate, iar după-amiaza să aibă loc votul în plenul reunit. Va fi nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare, întrucât parlamentul este în vacanță până pe 1 februarie.

Citește și Noul Guvern PSD-ALDE. Executiv cu patru vicepremieri şi nume noi. LISTA miniştrilor din Cabinetul Dăncilă

Surse din ALDE au precizat că partidul își va susține în continuare cei patru miniștri – Grațiela Gavrilescu la mediu, vicepremier, Toma Petcu la Energie, Teodor Meleșcanu la Externe și Viorel Ilie (Relația cu Parlamentul), precum și pentru Tudorel Toader la Justiție.

O parte dintre miniștrii PSD nu se vor mai regăsi în noul cabinet, precum vicepremierul fără portofoliu Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Felix Stroe, sau ministrul Fondurilor Europene Marius Nica – acesta deja anunțându-și demisia.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spunea la ședința precedentă a conducerii PSD că „8-9 miniștri” vor fi înlocuiți.

Structura guvernului va rămâne aceeași, cu 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, plus 2 miniştri delegati. Se vehiculează numele Rovanei Plumb ca vicepremier, în locul lui Marcel Ciolacu.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax