Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VINERI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Aprobări pentru construirea Secţiei de Psihiatrie a spitalului

Publicat

cj alba prefectura

Consilierii judeţeni din Alba sunt convocaţi vineri, 6 iulie, de la ora 10.00, în şedinţă extraordinară, cu două proiecte pe ordinea de zi.

Acestea se referă la aprobarea investiţiei de construire a secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 334 din 23 noiembrie 2017 privind aprobarea obiectivului de investiţie „Construire Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” propus a fi finanţat prin Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul „Unități sanitare din mediul urban”, conform O.G. nr. 25/ 2001

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 356 din 29 noiembrie 2017 privind aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., a unui teren proprietatea Județului Alba, în vederea realizării obiectivului de investiţii „Construire Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.

În prezent Secția de Psihiatrie funcționează temporar într-o clădire situată pe strada Unirii nr.1-3 din Alba Iulia, motiv pentru care construirea unei clădiri în care să funcționeze Secția de Psihiatrie este absolut necesară.

Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a funcționat într-o clădire monument istoric, edificată în regim S+P+1. Clădirea se află pe lista monumentelor istorice, într-o stare avansată de degradare și pentru refuncționalizarea acesteia a fost realizat Proiectul „MUSEIKON“ – un nou muzeu al icoanei, proiect selectat spre finanțare în cadrul Programului „Conservarea și Revitalizarea Patrimoniului Cultural și Natural”.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a depus documentația tehnico-economică la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în vederea includerii obiectivului de investiții „Construcție Secția Psihiatrie a Spitalului de Urgență Alba Iulia” în lista obiectivelor finanțate în cadrul Programului Național de Construcții de interes Public sau Social, subprogramul „Unități sanitare din mediul urban”.

Acum, terenul pe care va fi construită secţia de psihiatrie va fi predate de Consiliul Judeţean Alba, Companiei Naţionale de Investiţii, pentru realizarea lucrării.

Citește și FOTO: Sediu de 1,3 milioane de euro, cu spaţiu verde pe acoperiş, pentru Secția de Psihiatrie din Alba Iulia. Cum arată proiectul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax