Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Spectacol de teatru Skepsis, la Noaptea Cercetătorilor de la Alba Iulia. Programul evenimentului

Publicat

14068081_1087020581385988_8582873851968342774_nLa Alba Iulia va avea loc vineri, 30 septembrie, „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Evenimentul va cuprinde un spectacol de teatru susținut de grupul Skepsis, ateliere antice, jocuri romane, spectacole de reconstituire istorică dar și concursuri cu premii.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment de anvergură organizat la nivel naţional în mai multe oraşe din România pe data de 30 septembrie. Acesta se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Grupul Skepsis va onora invitaţia de a participa în programul evenimentului prezentând vineri, 30 septembrie, ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia spectacolul „Mare Nostrum” (40 min) – un spectacol original din repertoriul grupului, care propune publicului o întâlnire satirică, ironică, cu istoria şi ştiinţa. Este ştiut faptul că după cucerirea Siracusei de către romani, generalul Marcellus a trimis un legionar să-l captureze pe strălucitul om de ştiinţă Arhimede, a cărui maşinării şi dispozitive au făcut ca cetatea să rezite doi ani asediului. Ceea ce nu este ştiut este conversaţia care se iscă între Arhimede şi soldatul care-l vizitează, un dialog în care forţa, autoritatea şi siguranţa învingătorului se confruntă cu fineţea, ironia şi dubiul omului de geniu, dovedind încă o dată că oraşele sunt mult mai uşor de cucerit decât spiritul uman.

Spectacolul are un caracter satiric, fiind presărat de pasaje interactive în care publicul este invitat să joace un rol activ în desfăşurarea acestui presupus episod istoric prezentat cu Skepsis.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se va desfășura între orele 17.00 – 22.00, în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia și va mai cuprinde:

– meșteșuguri tradiționale: atelier de icoane, cusături tradiționale

– jocuri romane: ​jocuri de strategii, antrenamente: Micii Gladiatori

– ateliere antice: ​monetărie dacică și romană, fierărie dacică, atelier de bijuterii antice, atelier de pielărie, atelier de tir cu arcul

– îmbrăcăminte și coafură romană​

– spectacol de reconstituire istorică a gărzii romane și dacice

– Info Point event

– E.U. Corner

– Europe Direct Info Point

– Tombolă

– Concursuri cu premii și multe surprize

În Alba Iulia, evenimentul are ca organizatori şi parteneri locali Muzeul Național al Unirii „Alba Iulia”, Consiliul Județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis, Magna Nemesis și Europe Direct Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax