Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Spectacol omagial la 155 de ani de la „Mica Unire”, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Publicat

Foto: ccs-alba.ro

Pentru a marca Mica Unire – Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, care a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, Centrul de Cultură „Augustin Bena” organizează vineri spectacolul omagial intitulat „Hai să dăm mână cu mână”. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, cu începere de la ora 18.00, iar pe scenă va urca fanfara județului Alba și mai multe ansambluri folclorice din județ.

La 155 de ani de la „Mica Unire”, înfăptuită în 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, Centrul de Cultură „Augustin Bena”” din Alba Iulia, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia și Consiliul Județean Alba organizează vineri spectacolul omagial „Hai să dăm mână cu mână”. Din program vor face parte Fanfara județului Alba, dirijată de Coriolan Honcaș dar și Ansamblul Folcloric al județului Alba, dirijat de Alexandru Pal și reprezentat prin soliștii Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Cătălin Hașa, Dorina Narița și Nicolae Tuhuț. Dintre invitați nu vor lipsi nici Ansamblul folcloric „Muguri de Tezaur” condus de Leontina Fărcaș, Școala Populară de Arte, dar și Ansamblurile folclorice „Doina Aiudului! și „Floare de Colț”, din Galda de Jos. Toți cei interesați sunt așteptați vineri la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 18.00.

Citește și 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax