Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vineri, zi decisivă în PNL. Ședință pentru convocarea Consiliului Național, primul pas spre schimbarea lui Cîțu

Publicat

Conducerea PNL se întâlnește vineri pentru a decide convocarea Consiliului Național care să dea undă verde Congresului pentru schimbarea conducerii.

Congresul ar urma să aibă loc în următoarele săptămâni. Surse din partid spun că Nicolae Ciucă este susținut pentru a deveni președinte. 

Joi, Florin Cîțu a refuzat să demisioneze din funcția de președinte al PNL, deși mai multe filiale din țară i-au cerut acest lucru.

„Am avut o discuție, asta i s-a cerut. (…) A cerut o explicație legată de care au fost nemulțumirile”, a declarat vineri secretarul general al PNL, Dan Vâlceanu, care a precizat că n-a primit nici o solicitare oficială pentru convocarea Biroului Național.

Citește și: PNL Alba se leapădă de Cîțu, la câteva luni după ce l-a susținut pentru șefia PNL. Motivele și condițiile puse de liberali

Mai mulți lideri vor cere în ședința Biroului Politic Național al PNL de vineri, convocarea Consiliului Național pentru duminică, 3 aprilie. Consiliul Național este forul care poate declanșa un congres extraordinar al PNL, potrivit Statutului partidului.

Lucian Bode este preferat pe post de secretar general.

Nu este însă foarte clar de ce organizațiile din județe s-au solidarizat rapid cu ideea schimbării lui Cîțu. Aparent, liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliția cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Neoficial, ar putea fi vorba despre întărirea coaliției de guvernare și a puterii lui Ciucă, mai ales în contextul războiului din Ucraina. De altfel, și numirea lui Ciucă în fruntea Guvernului, dar și scoaterea USR de la Guvernare, a fost speculată în acest sens.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Scartz

    vineri, 01.04.2022 at 18:50

    Daca tot sau aliat cu comunistii, au invatat de la ei si sa se tradeze. Chit ca poate tara nu va mai sCARTZAI , dar cine ii mai crede ? Dar sa nu uitam sa iubim trandafirii !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax