Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Virusul mortal din China: Numărul deceselor creşte dramatic. Peste 230 de pacienţi cu coronavirus sunt în stare critică

Publicat

China a confirmat sâmbătă că 41 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial, în timp ce autoritățile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie. Cel mai tânăr pacient infectat are doi ani. Presa chineză scrie că 230 de bolnavi sunt în stare critică.

Numărul total de cazuri confirmate în China se ridică acum la 1.287, a transmis Comisia Națională de Sănătate într-un comunicat emis sâmbătă, citat de CNN.

Citește și Noul virus chinezesc: Ar trebui să se teamă cei care cumpără online produse din China?

Agenția de știri Xinhua a raportat sâmbătă că dintre cele 1.287 de persoane, 237 sunt în stare critică.

O fetiță în vârstă de 2 ani a fost infectată de coronavirusul Wuhan din regiunea sudică a Guangxi, potrivit autorității locale de sănătate. Se crede că este cel mai tânăr pacient care a fost infectat cu noul virus.

Numărul de morți a crescut de la 26 de persoane câte fuseseră raportate vineri. Aceste ultimele decese au avut loc în Wuhan, epicentrul focarului care se află în carantină virtuală, în timp ce autorităţile chineze se luptă să oprească răspândirea virusului.

Majoritatea cazurilor și toate decesele confirmate până în prezent s-au înregistrat în China, dar virusul a fost depistat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Franța și Statele Unite.

S-a observat o transmitere de la om la om, despre care autoritățile medicale cred că a avut originea într-o o piață din Wuhan, unde a fost comercializată ilegal carne provenind de la animalele sălbatice.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat noul coronavirus o „urgență în China” săptămâna aceasta, dar a decis să nu o declare de îngrijorare internațională. Cu toate acestea, virusul se răspândește la nivel mondial. Autoritățile franceze au raportat primele cazuri confirmate în Europa vineri seară.

Wuhan, un oraș de 11 milioane și capitala provinciei centrale Hubei, este în blocaj virtual. Aproape toate zborurile de pe aeroportul din Wuhan au fost anulate și punctele de control blochează principalele drumuri care ies din oraș. De atunci, autoritățile au impus blocajele similare în mai mult de 10 orașe din apropierea orașului Wuhan, ca parte a efortului continuu de izolare a virusului.

Armata chineză a trimis personal medical la Wuhan

În total, 450 de medici şi alt personal sanitar al Armatei Populare de Eliberare au ajuns cu avionul la Wuhan (centrul Chinei) pentru a participa la lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat sâmbătă agenţia Xinhua.

Unii dintre aceştia au experienţă în lupta împotriva virusului Ebola şi SARS, un virus similar coronavirusului care a contaminat din decembrie aproape 1.300 de persoane şi a făcut 41 de morţi în întreaga Chină.

sursa: digi24.ro, cnn.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax