Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Vlad Voiculescu, oficial ministru al Sănătăţii, după ce a depus jurământul la Cotroceni. Iohannis l-a felicitat pentru preluarea „cu mult curaj” a mandatului

Publicat


vlad voiculescuVlad Voiculescu a devenit oficial noul ministu al Sănătăţii. Acesta a depus jurământul, vineri după-amiaza, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni. Voiculescu a fost delicitat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru “preluarea cu mult curaj a acestui mandat”.

Cunoscut ca fondatorul “Reţelei citostaticelor”, Voiculescu este vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de pacienţi (European Cancer Patient Coalition) şi are o experienţă de peste 10 ani în consultanţă financiară la Viena şi în activităţi caritabile în domeniul sănătaţii în România.

La ceremonia de învestire în funcţie a noului ministru al Sănătăţii, preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, “pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat”.
”Dumneavoastră sunteţi cunoscut multora prin faptul că v-aţi implicat într-o chestiune a sistemului de sănătate din România când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reuşit atunci să rezolvaţi o problemă foarte complicată, citostaticele. Aţi redat speranţa. Acum aveţi şansa să vă implicaţi din poziţia de ministru şi să corectaţi problemele sistemice din sănătate. Este cumva paradoxal că acest Guvern cu un mandat limitat trebuie să se lupte cu probleme vechi”, a declarat Iohannis.
Preşedintele a recunoscut că noul ministru al Sănătăţii nu va putea rezolva toate problemele, însă “independenţa politică vă dă şansa să rezolvaţi probleme pe care alţii nu le-au rezolvat fiindca le-a fost frica de propriul partid de cele mai multe ori, poate şi de opoziţie, foarte rar de opinia publică”, în opinia lui Iohannis.

Interimatul la conducerea Ministerului Sănătaţii a fost asigurat de premierul Dacian Cioloş, după lui Patriciu Achimas Cadariu, pe data de 9 mai.
Klaus Iohannis a semnat vineri dimineaţa decretul de numire a lui Vlad Voiculescu în functia de ministru al Sănătăţii, dupa ce Dacian Ciolos i-a iînaintat joi şefului statului propunerea de numire a acestuia în funcţie.

Înainte de a deveni ministru al Sănătăţii, Voiculescu a ocupat funcţia de director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a iniţiat în 2008 aşa numita Reţea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Reţelei Citostaticelor a fost relatată pe larg în toată media din Romania şi din afara, iniţiativa reuşind să stimuleze schimbarea legislaţiei în domeniul monitorizării citostaticelor esenţiale.

sursă: hotnews.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tradițiile și folclorul românesc, promovate la Alba Iulia. Colocviile Naționale de Etnografie „Gheorghe Pavelescu”

Publicat

Profesori universitari, cercetători și etnografi din întreaga țară participă, la sfârșitul acestei săptămâni, la Alba Iulia, la Colocviile Naționale de Etnografie și Folclor „Gheorghe Pavelescu”, întâlnire în cadrul căreia sunt dezbătute teme de interes privind păstrarea și promovarea zestrei românești de tradiții și folclor. Lucrările colocviilor s-au desfășurat, sâmbătă, la Muzeul Principia din Alba Iulia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alexandru Boloage, vicecampion european la taekwondo. Performanță notabilă pentru sportivii albaiulieni, în Germania

Publicat

Alexandru Boloage, un tânăr sportiv din Alba Iulia, reprezentant la clubului ”Revolution Academy”, a reușit o performanță notabilă la Campionatul european de taekwondo din Germania. A câștigat locul doi și a devenit vicecampion european. Acesta a făcut parte din lotul României la campionatul European, alături de Eduardo Cetean, de la clubul albaiulian. Eduardo a reușit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Programul Târgului de Crăciun de la Sebeș. Două săptămâni cu concerte și alte evenimente în Parcul Tineretului

Publicat

Sărbătorile de iarnă vin cu un program special și în Parcul Tineretului din Sebeș. Locuitorii vor putea asculta colinde, fiind organizate mai multe concerte, dar și spectacole de teatru și ateliere pentru toate vârstele, în alte locații din oraș. Duminică, de la ora 18.00, va fi concert de Crăciun susținut de artiști și grupuri locale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sărbători de iarnă cu palmieri printre reni și oameni de zăpadă. Cum a fost decorat un parc dintr-un oraș din Alba

Publicat

Unele dintre cele mai inedite ornamente de iarnă au fost surprinse în imagini într-un oraș din Alba. Alături de figurine luminoase reprezentând elemente specifice sezonului, au fost amplasați și palmieri. Imaginea realizată de un internaut surprinde zona din centrul oraşului Baia de Arieş, respectiv parcul din faţa sediului Primăriei, denumit Parcul Eroilor, potrivit adevărul.ro. Este […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate