Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vlad Voiculescu, oficial ministru al Sănătăţii, după ce a depus jurământul la Cotroceni. Iohannis l-a felicitat pentru preluarea „cu mult curaj” a mandatului

Publicat

vlad voiculescu Vlad Voiculescu a devenit oficial noul ministu al Sănătăţii. Acesta a depus jurământul, vineri după-amiaza, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni. Voiculescu a fost delicitat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru “preluarea cu mult curaj a acestui mandat”.

Cunoscut ca fondatorul “Reţelei citostaticelor”, Voiculescu este vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de pacienţi (European Cancer Patient Coalition) şi are o experienţă de peste 10 ani în consultanţă financiară la Viena şi în activităţi caritabile în domeniul sănătaţii în România.

La ceremonia de învestire în funcţie a noului ministru al Sănătăţii, preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, “pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat”.
”Dumneavoastră sunteţi cunoscut multora prin faptul că v-aţi implicat într-o chestiune a sistemului de sănătate din România când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reuşit atunci să rezolvaţi o problemă foarte complicată, citostaticele. Aţi redat speranţa. Acum aveţi şansa să vă implicaţi din poziţia de ministru şi să corectaţi problemele sistemice din sănătate. Este cumva paradoxal că acest Guvern cu un mandat limitat trebuie să se lupte cu probleme vechi”, a declarat Iohannis.
Preşedintele a recunoscut că noul ministru al Sănătăţii nu va putea rezolva toate problemele, însă “independenţa politică vă dă şansa să rezolvaţi probleme pe care alţii nu le-au rezolvat fiindca le-a fost frica de propriul partid de cele mai multe ori, poate şi de opoziţie, foarte rar de opinia publică”, în opinia lui Iohannis.

Interimatul la conducerea Ministerului Sănătaţii a fost asigurat de premierul Dacian Cioloş, după lui Patriciu Achimas Cadariu, pe data de 9 mai.
Klaus Iohannis a semnat vineri dimineaţa decretul de numire a lui Vlad Voiculescu în functia de ministru al Sănătăţii, dupa ce Dacian Ciolos i-a iînaintat joi şefului statului propunerea de numire a acestuia în funcţie.

Înainte de a deveni ministru al Sănătăţii, Voiculescu a ocupat funcţia de director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a iniţiat în 2008 aşa numita Reţea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Reţelei Citostaticelor a fost relatată pe larg în toată media din Romania şi din afara, iniţiativa reuşind să stimuleze schimbarea legislaţiei în domeniul monitorizării citostaticelor esenţiale.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax