Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VOT după gratii. 19 reținuți sau arestați la IPJ Alba intenționează să voteze la alegerile prezidențiale de astăzi

Publicat

inchisoare

La alegerile prezidențiale de astăzi, pot vota și anumite persoane care se află în stare de reținere sau arest preventiv, dacă nu și-au pierdut drepturile electorale. 19 persoane aflate în arestul IPJ Alba și-au exprimat intenția de vot.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele aflate în arest la domiciliu, reținute, deținute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale pot vota prin intermediul urnei speciale, dacă au depus cerere în acest sens în termen legal.

Vezi și VOT la închisoare. Peste 400 de deținuți de la Penitenciarul Aiud vor să voteze la alegerile prezidențiale

La nivel național, 627 de persoane aflate în centrele de reținere și arest preventiv ale Poliției Române au formulat cerere pentru a vota astăzi.

Vezi GHIDUL ALEGĂTORULUI la prezidențiale 2019. Secții de vot, program, acte, reguli

Cetățenii români își pot exercita dreptul de vot în baza unui act de identitate valabil: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax