Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Votul în Comisie pentru salariile polițiștilor și ale angajaților din Sănătate a fost amânat. Precizările Federației Sanitas

Publicat

Votul în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, pentru aprobarea amendamentelor la proiectul privind salariile angajaților din Sănătate și ale polițiștilor, a fost amânat, a anunțat Federația Sanitas.

”Astăzi (marți – n.r.), în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților s-a dezbătut Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează și unele aspecte importante de aplicare a legii salarizării nr. 153/2017. Votul a fost amânat pentru săptămâna viitoare, după Paști.

Federația SANITAS a fost singura organizație sindicală prezentă la ședință.

Vezi: Salariile polițiștilor și ale angajaților din Sănătate se decid azi la Camera Deputaților. Precizările Europol și Sanitas

Votul pentru aprobarea amendamentelor a fost, din păcate, amânat pentru săptămâna viitoare.

Până atunci vom continua demersurile menite să convingă parlamentarii că este timpul ca drepturile membrilor noștri să fie respectate”, afirmă reprezentanții Sanitas într-o postare pe Facebook.

Care sunt propunerile privind salariile din Sănătate și ale polițiștilor

Sanitas a comunicat că propunerile Federației sunt acordarea tranșei de creștere salarială prevăzută de Legea 153/2017, aferentă anului 2021 (1/2 din diferență), tuturor categoriilor de salariați din sănătate (infirmiere, brancardieri, îngrijitoare, registratori medicali, personal TESA, muncitori etc.), precum și raportarea sporului de condiții la salariul aflat în plată.

Potrivit Sindicatului Europol, Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților are rol raportor, alături de Comisia pentru muncă și protecție socială. Dupa avizul acesteia, proiectul ar urma să ajungă la comisia de muncă și apoi să fie votul din plenul Parlamentului, la începutul lunii mai, însă procedura este deja întârziată.

Textul actului se referă la acordarea începând cu 1 februarie 2022 a 1/4 din două tranșe restante ce reprezintă un drept al polițiștilor care trebuia pus în plată încă de acum doi ani similar celorlalte categorii de angajați, mai precizează sindicatul Europol.

Este vorba despre jumătate dintr-o tranșă, aproximativ 300 lei brut și „dezghețarea” salariului/soldei de grad care să fie plătit în raport cu salariul de funcție în plată, aproximativ 30-50 lei brut.

sursa foto: facebook Federația Sanitas

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 20.04.2022 at 13:23

    Era și de așteptat. Aleșii poporului iasă în teren pentru ,,achiziționare”celor de trebuință mesei de Paște . Pe românește poporul moare de foame iar pe ei îi doare-n C.PĂREREA CONTRIBUABILIILOR ESTE LUATĂ ÎN SEAMĂ DOAR ÎN ANUL ELECTORA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax