Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VOUCHERELE de VACANŢĂ. Cine poate beneficia de acestea, cum se folosesc şi care sunt avantajele

Publicat

zile libere

Voucherele de vacanţă sunt acordate, din acest an, angajaţilor din sistemul bugetar, însă de acestea pot beneficia şi salariaţii unor companii private. Acestea se pot cheltui doar pe teritoriul României.

Potrivit legii, salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei. Acordarea voucherelor se face în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie, în bugetele proprii aprobate fiecărui ordonator de credite.

În cazul angajaţilor la stat, pot beneficia de vouchere de vacanţă salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice, cei ai primăriilor şi consiliilor judeţene, respectiv ai instituţiilor subordonate acestora (inclusiv DGASPC, evidenţa persoanelor, poliţia locală) şi ai celor deconcentrate; salariatii din instituţiile de sănătate publică din subordinea Ministerului Sănătăţii; din spitale, şcoli; MApN, Poliţia, Jandarmeria, SRI, STS, penitenciare etc.)

În cazul companiilor private, voucherele de vacanţă pot fi acordate în limita a 11.400 de lei, adică echivalentul a şase salarii minime brute.

Principala condiţie este ca beneficiarii (angajaţii din ambele sectoare, public sau privat) să aibă contract de muncă valabil, cu timp de lucru integral sau parţial.

Voucherul de vacanţă este acceptat de numeroase agenţii de turism acreditate, pensiuni, hoteluri şi unităţi de tratament. Emis pe suport de hârtie sau electronic, acesta poate fi folosit pentru plata serviciilor turistice pe teritoriul României: cazare, masă, transport, tratament balnear, servicii de agrement. Serviciile turistice plătite cu voucherele de vacanţă cuprind cel puţin o noapte de cazare.

Citeşte şi Primeşti voucher de vacanţă? LISTA hotelurilor şi pensiunilor din Alba şi din ţară care le acceptă

Voucherele de vacanţă se acordă o singură dată pe an, pe suport hârtie sau electronic (card). Pot fi folosite timp de un an de la data emiterii. Valorile nominale sunt de până la 100 de lei.

Cheltuiala cu voucherele de vacanţă este deductibilă pentru companii. Acordarea voucherelor de vacanţă un element ce poate fi atractiv în procedura de recrutare, având în vedere că angajaţii pot fi atraşi şi de această ofertă inclusă în pachetul de beneficii pentru job.

Cei care vor un concediu mai lung pot opta pentru un pachet turistic all inclusive, iar cei care preferă vacanţe mai dese şi scurte vor putea achiziţiona oferte de câteva zile.

De exemplu, pentru un sejur de 7 zile/persoană la Marea Neagră, în lunile de vară, la un hotel de 3 stele, cheltuiala prin vouchere de vacanţă poate fi de aproximativ 800 de lei.

Angajatii care au primit voucherele de vacanţă nu le pot înstrăina sau folosi în alte scopuri. De asemenea, este ilegală primirea unui rest de bani de la voucherul de vacanţă.

Cei care vând vouchere de vacanţă riscă amenzi până la 27.000 lei, potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif.

„În ceea ce priveşte faptul că ele sunt vândute pe OLX, sunt prevăzute sancţiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât şi pentru hotelieri.

Sunt hotelieri care acceptă să deconteze vouchere care nu sunt la purtător, adică nu pentru omul care a fost emis voucherul. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliţi”, a declarat recent ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.

surse: gov.ro, capital.ro, wall-street.ro, ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Denisa

    luni, 13.08.2018 at 16:30

    Pot să folosesc voucherele mamei mele chiar dacă ea nu vine in vacanta cu mine?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax