Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vreme neobișnuită, la începutul lunii septembrie. Cum va fi ”a patra lună de vară”. Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu

Publicat

Urmează o perioadă deosebit de caldă pentru început de septembrie. Administrația Națională de Meteorologie atenționează că este vorba despre temperaturi mult peste normalul perioadei, iar nopțile vor fi tropicale.

Canicula se resimte deja și se va manifesta și săptămâna viitoare, cu temperaturi greu de suportate.

„Într-adevăr, încă o săptămână caldă, practic până la sfârșitul acestei veri, deci până pe 31 august vom vorbi de temperaturi care vor caracteriza o vreme caniculară, chiar 35-36 de grade”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena3.

Potrivit sursei citate, valul de căldură se va intensifica și va fi de interes și pe parcursul săptămânii viitoare.

Vezi Atenționări COD GALBEN de caniculă în ALBA și alte zone din țară. Cod Portocaliu în 7 județe. Zonele vizate

”La debutul acesteia, vom vorbi chiar de valori de până la 38 de grade la umbră, în sudul extrem.

Acest lucru va determina ca și disconfortul termic să fie unul în creștere și în accentuare de la o zi la alta.

În partea de vest, sud, sud-est și est a țării, indicele temperatură-umezeală va putea depăși pragul critic de 80 de unități, astfel încât vom resimți atât căldura dimineţii, dar și pe parcursul nopților, pentru că și nopțile vor fi unele tropicale, când minimele vor depăși valori de 20 de grade, chiar vor atinge 24 de grade Celsius”, a precizat Mateescu.

Temperaturi ridicate la început de septembrie

Potrivit directorului ANM, este posibil ca și prima jumătate, cel puțin, a lunii septembrie să înregistreze temperaturi peste media climatologică.

”Este posibil să vorbim și în debutul lunii septembrie, deci în debutul toamnei, de valori care pot depăși pragul unei zile de vară, de 25 de grade Celsius, așa cum arată estimările actualizate vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Până atunci însă, vara 2023 și în zona țării noastre a adus în fiecare lună recorduri din punctul de vedere fie al fenomenelor meteorologice extreme, specifice condițiilor de instabilitate atmosferică, fie din punctul de vedere al valului de căldură persistent și în intensificare, așa cum este şi această situație din 17 august până posibil spre 31 august”, a mai spus Elena Mateescu.

Vremea până la începutul lunii septembrie

Săptămâna 21 – 27 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28 august – 3 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice și sudestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vezi Vremea până în 18 septembrie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax