Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA de Crăciun și Anul Nou. Perioadele cu ninsori și temperaturi mai scăzute. Prognoza meteo actualizată până în 11 ianuarie

Publicat

Meteorologii au actualizat prognoza de vreme pentru perioada sărbătorilor și începutul anului 2021. Vremea va fi mai caldă decât de obicei în această perioadă.

ANM anunță temperaturi mai ridicate față de cele specifice sezonului de iarnă.

ACTUALIZARE 18 decembrie:

De Crăciun, în zonele mai joase sunt anunțate temperaturi maxime de 7-8 sau chiar 10 grade Celsius, apoi vremea se răcește brusc și sunt posibile ninsori (a doua zi de Crăciun; ploi în Capitală sau Craiova).

În următoarea săptămână, de Revelion și Anul Nou, vremea se încălzește din nou. Vor fi maxime de 3-5 grade în zonele mai joase (7-8 grade la Constanța), cu posibile ploi, respectiv ninsori în nordul țării.

După 4 ianuarie, vremea se răcește iar și sunt așteptate perioade cu ninsori (5-16 ianuarie). În jurul datei de 18 ianuarie este posibil să plouă.

La munte, în Apuseni, perioadele cu ploi sunt 22-24 decembrie, apoi ninsori în jurul datei de 30 decembrie, respectiv în perioada 4-16 ianuarie, atunci când temperaturile maxime vor fi negative.

Știrea inițială

Se așteaptă o nouă perioadă cu ploi și ninsori, după 27 decembrie, atunci când vremea se va mai răci. Vor dura până după Anul Nou. Va ninge iar în jurul datelor de 10-11 ianuarie.

În județul Alba, vor fi maxime de 7-8 grade în această săptămână, în zonele mai joase, apoi de 3-6 grade și se răcește după 27 decembrie. La munte, între Crăciun și Revelion, vor fi maxime negative.

Săptămâna 14-20 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.

Cu excepția regiunilor sudice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în regiunile vestice și zonele montane aferente.

Temperaturi maxime: 4-6 grade Celsius în zonele joase; 3-5 grade la munte; nu sunt anunțate precipitații

Vremea de Crăciun: Săptămâna 21-27 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Temperaturi maxime/ precipitații: 4-5 grade în zonele joase; nu sunt anunțate precipitații;

De Crăciun (24-26 decembrie): 4-5 grade, însorit; la munte 0-1 grade, posibil ninsori la munte în jurul datei de 23 decembrie

Vremea de Anul Nou: Săptămâna 28 decembrie – 3 ianuarie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Temperaturi maxime / precipitații: 0-6 grade Celsius în zonele mai joase; ploi și ninsori

De Revelion/Anul Nou: 5-6 grade Celsius, noros (30 dec) apoi ploi și ninsori (1-2 ian); la munte, 1-2 grade, ninsori aproape toată săptămâna

Săptămâna 4 – 11 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Temperaturi maxime / precipitații: 2-6 grade în zonele mai joase; precipitații (ploi/ninsori după 10 ianuarie), -1 grad…2 grade la munte, precipitații (ploi sau ninsori după 10 ianuarie)

VREMEA 14 – 27 decembrie (inclusiv de Crăciun) pe regiuni (sursa ANM)

Vremea de Crăciun și Anul Nou în TRANSILVANIA

Va fi o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului și nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză.

Media temperaturilor maxime va fi de 4-6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei, în ultimele zile din cea de a doua săptămână.

Temperaturile nocturne vor fi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3…-2 grade, exceptând primele două nopți, când această medie va fi ușor pozitivă, de 1-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după 21 decembrie și, posibil, în jurul datei de 16 decembrie.

LA MUNTE

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade.

Ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât valorile diurne vor scădea spre medii de -2…0 grade, iar cele nocturne spre medii de -6…-4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 21 – 27 decembrie.

Vremea de Crăciun și Anul Nou în  BANAT

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade în intervalul 16 – 21 decembrie.

Apoi valorile termice vor marca o ușoară scădere, spre 5-6 grade la finalul celei de a doua săptămâni.

Regimul termic nocturn se va menține relativ constant pe aproape tot parcursul intervalului și se va concretiza prin valori medii ale temperaturilor minime de aproximativ 2 grade în primele două nopți, apoi de 0-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 21 decembrie, dar ploi slabe se mai pot semnala și în jurul datei de 16 decembrie.

Vremea de Crăciun și Anul Nou în  CRIŞANA

În intervalul 16 – 21 decembrie vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade.

În primele două zile și, din nou, spre finalul celei de a doua săptămâni, media maximelor va fi ușor mai scăzută, de 4-5 grade.

Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între -1 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului și cele mai scăzute la sfârșitul acestuia.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată după data de 21 decembrie, dar și în jurul datei de 16 decembrie vor fi posibile ploi slabe, pe arii restrânse

Vremea de Crăciun și Anul Nou în MARAMUREŞ

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 16 – 21 decembrie, când se va înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 6…7 grade.

Temperaturile nocturne vor fi cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului de prognoză și cele mai scăzute la sfârșit.

Vor fi posibile precipitații slabe în jurul datei de 16 decembrie, iar după 21 decembrie probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creștere.

Vremea de Crăciun și Anul Nou în MOLDOVA

În general, pe parcursul întregului interval de prognoză, media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-20 decembrie și din nou spre finalul celei de a doua săptămâni.

Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 1 grad (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub -4 grade) în nopțile din perioada 22-25 decembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptămână de prognoză.

Vremea de Crăciun și Anul Nou în DOBROGEA

În mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic (atât cel diurn, cât și cel nocturn) se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei și va caracteriza o vreme caldă.

Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-19 decembrie, iar cea a minimelor se va încadra între 2 și 4 grade, cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub 0 grade) în nopțile din perioada 22-25 decembrie.

Ploi slabe se vor semnala în prima zi a intervalului, dar temporar și în perioada 19-27 decembrie, în timp ce în restul intervalului, trecător, este posibil sa apară burnița.

Vremea de Crăciun și Anul Nou în MUNTENIA

În primele două zile vremea va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7-8 grade, urmând ca în perioada 16-19 decembrie aceasta să scadă spre valori de 4…5 grade, în timp ce cea de a doua săptămână va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5…6 grade.

Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub -4 grade) în nopțile din perioada 23-27 decembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptamână de prognoză.

Vremea de Crăciun și Anul Nou în OLTENIA

Primele două zile vor caracteriza o vreme caldă, cu o medie regională a maximelor de 7-9 grade, urmând ca în perioada 16-20 decembrie aceasta să scadă spre valori în jurul a 4 grade, în timp ce cea de a doua săptămână va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5…6 grade.

Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -1 și 1 grad (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub -3 grade) în nopțile din perioada 23-27 decembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptămână de prognoză.

Vremea în Alba Iulia 20 decembrie – 2 ianuarie

Vremea în București 20 decembrie – 2 ianuarie

Vremea în Brașov 20 decembrie – 2 ianuarie

Vremea în Iași 20 decembrie – 2 ianuarie

Vremea în stațiunea Arieșeni 20 decembrie – 2 ianuarie

Vremea în Sibiu 20 decembrie – 2 ianuarie

Vremea în Cluj Napoca 20 decembrie – 2 ianuarie

Vremea în Timișoara 20 decembrie – 2 ianuarie

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate