Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de Crăciun și Revelion: Temperaturi neobișnuite în mare parte din țară. Prognoza meteo până în 15 ianuarie 2024

Publicat

iarna vremea craciun si vremea revelion meteo prognoza

Vremea de Crăciun și Revelion: Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni vom avea o vreme neobișnuită pentru această perioadă. Sunt anunțate temperaturi mult mai mari decât ce ar trebui să avem în luna decembrie.

Chiar dacă ultimele zile au adus temperaturi negative în mare parte din țară, în curând vremea se încălzește. Meteorologii de la ANM au actualizat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni.

Vezi și Val de aer polar peste România. Scăderi mari de temperatură, în țară. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Se anunță o iarnă blândă, cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie 2024. O veste bună ar fi cea legată de cantitățile de precipitații. Acestea vor fi excedentare în unele zone ale României. Astfel, cel puțin la munte, se estimează că precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare.

Vremea de Crăciun și Revelion. Săptămâna 18 – 25 decembrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a țării.

Vezi și Ajutorul de încălzire pentru iarna 2023-2024: condiții

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în regiunile centrale și nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar.

Vremea de Crăciun și Revelion. Săptămâna 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și nord-estice.

Citește și Aplicațiile Banca Transilvania, indisponibile timp de patru zile. Recomandări pentru clienți

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea de Crăciun și Revelion. Săptămâna 1 – 8 ianuarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Vezi și Ciclon polar și furtună cu forța unui uragan, înainte de Crăciun. România nu este ferită de impactul cu furtuna PIA

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale și în zonele montane aferente.

Vremea de Crăciun și Revelion. Săptămâna 8 – 15 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax