Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA de Crăciun și Revelion. Zilele cu ninsori sau ploi și temperaturile maxime. Prognoza meteo actualizată, până în 9 ianuarie

Publicat

iarna zapada munte meteo vremea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme actualizată pentru următoarele patru săptămâni, până în 9 ianuarie. Din datele meteorologilor, nu va fi frig nici de Crăciun, nici de Revelion.

Temperaturile medii se vor încadra în valori de 3-5 grade Celsius. Mai cald va fi în Banat, cu maxime de până la 8 grade.

Vezi și Vremea de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion: temperaturi oscilante, este posibil să ningă. Prognoza meteo până în 9 ianuarie 2023

ANM prognozează, de Crăciun, o vreme mai caldă decât de obicei. Nopțile vor fi mai reci la munte și în zonele depresionare. Posibile ploi sau ninsori sunt prognozate în 23-24 decembrie, în nord-estul țării.

Vremea/ prognoza meteo: săptămâna 12-18 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

  • Temperaturi: maxime între -2 și 8 grade Celsius (valorile mai ridicate, în 15-17 decembrie); minime între -8 și 1 grad, majoritatea nopților cu minime negative (prognoza pentru zonele joase)
  • Precipitații: ninsori/ploi în 15-18 decembrie (Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Muntenia)
  • La munte (județul Alba): Oașa – maxime între -7 și 1 grad, minime între -11…-5 grade Celsius; Arieșeni – maxime -4 și 2 grade Celsius, minime între -10…-3 grade (mai frig în 13 decembrie)

Vremea/ prognoza meteo: săptămâna 19-25 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

  • Temperaturi: maxime între 3 și 11 grade Celsius (valorile mai ridicate, în 20-21 decembrie); minime între -3 și 5 grade (prognoza pentru zonele joase); de Crăciun (23-25 decembrie), maxime între 1 și 8 grade Celsius (mai cald în Banat), minime între -3 și 2 grade Celsius
  • Precipitații: ninsori/ploi în 19-21 decembrie (Cluj, Baia-Mare, Timișoara, Oradea); 23-24 decembrie, ploi/ninsori în nord-estul țării
  • La munte (județul Alba): Oașa – maxime între 1 și 5 grade, minime între -5 și 0 grade Celsius; ploi în 19 și 21 decembrie; de Crăciun (23-25 decembrie) maxime de 1 grad, minime de -4 grade; Arieșeni – maxime între 2 și 6 grade Celsius, minime între -4…1 grad; de Crăciun (23-25 decembrie), maxime de 2 grade, minime de -3/-4 grade.

Vremea/ prognoza meteo: săptămâna 26 decembrie – 1 ianuarie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

  • Temperaturi: maxime între 3 și 8 grade; minime între -4 și 2 grade (prognoza pentru zonele joase); de Revelion (31 decembrie, 1 ianuarie), maxime de 3-8 grade (mai cald în Banat/Crișana), minime de -1/-4 grade
  • Precipitații: ploi în 29-30 decembrie (Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Craiova, București)
  • La munte (județul Alba): Oașa – maxime de 1 grad, minime între -3…-5 grade Celsius, ninsori în 29 decembrie; Arieșeni – maxime de 2-3 grade Celsius, minime între -2…-4 grade

Vremea/ prognoza meteo: săptămâna 2-9 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specific pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

  • Temperaturi: maxime între -1 și 7 grade Celsius (mai frig în nord-est); minime între 0 și -7 grade (prognoza pentru zonele joase)
  • Precipitații: ninsori/ploi în 3 ianuarie, în sudul țării
  • La munte (județul Alba): Oașa – maxime de 0…-1 grad, minime între -4…-7 grade Celsius; Arieșeni – maxime de 0…-1 grad Celsius, minime între -6…-3 grade

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax