Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în luna iulie 2024: zile toride și perioade cu furtuni sau ploi torențiale. Prognoza ANM actualizată pe 4 săptămâni

meteo nori ploaie vreme

Publicat

Vremea în luna iulie 2024: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pe patru săptămâni, până în 29 iulie. După episodul de vreme mai rece din această săptămână, temperaturile vor urca din nou la valori mai ridicate decât de obicei.

După 7 iulie, temperaturile vor urca la 33-34 de grade în Transilvania, 36 de grade în Banat și 38 de grade în sud. Din 15 iulie, maximele se vor stabiliza la 30-33 de grade în majoritatea regiunilor.

VREMEA până în 14 iulie. Variații neobișnuite de temperatură și perioade cu furtuni. Prognoza meteo pe două săptămâni

Sunt anunțate și perioade cu furtuni: 2-4 iulie, 11-13 iulie (sud și centru) și din nou după 22 iulie.

Vremea în săptămâna 1-7 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării. În rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În sud-est a țării, regimul pluviometric va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zonele montane, centrale și nordice.

Vremea în săptămâna 8-14 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în cele sudice.

Cu excepția extremității de est, de sud și de sud-est a țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 15-21 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 22-28 iulie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice și nord-vestice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate