Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în România în săptămâna 8 – 14 aprilie 2024. Zile veritabile de vară, cu mult soare și puține ploi. Prognoza meteo

soare vremea primavara meteo

Publicat

Vremea în România în săptămâna 8 – 14 aprilie 2024. Zile veritabile de vară, cu mult soare și puține ploi. Prognoza meteo. Urmează câteva zile veritabile de vară, cu temperaturi care indică maxime de 27 de grade Celsius, cu mult peste ce ar trebui să avem în această perioadă din an.

Potrivit prognozemeteo.ro, vom avea parte de zile de vară, cu mult soare și ploi puține. Va fi o săptămână în care ne-am dori cu toții mai degrabă să fim în concediu, să ne bucurăm de soarele din plin. Temperaturile se vor apropia de zile autentice de vară, iar precipitațiile aproape vor lipsi.

Citește și Recorduri de temperaturi neobișnuite în vestul Europei. Cum va fi vremea în România, în următoarea perioadă

Temperaturile cresc de la o zi la alta, astfel că spre sfârșitul săptămânii vom avea temperaturi maxime de 26-27 de grade Celsius.

VREMEA în ALBA, săptămâna 8-14 aprilie: Se încălzește până la temperaturi maxime aproape de 30 de grade, săptămâna viitoare. Vremea va fi în general frumoasă, cu câțiva nori. Sunt anunțate averse, în a doua parte a săptămânii, în zone montane din județ

Vremea în România în săptămâna 8 – 14 aprilie 2024. Temperaturi minime

Minimele dimineții de LUNI pleacă de la valori ușor negative pe crestele montane (-2, -1 grad) cu 1 – 3 grade în restul zonelor montane, respectiv 6 – 8, 9 grade în restul țării. Cele mai ridicate valori vor fi în Oltenia, Banat și Crișana, cu 10 – 12 grade.

MARȚI, din nou cele mai mici valori minime le avem pe creste (-2, -1 grad), 2 – 4 grade în restul zonelor montane, 6 – 8 grade prin Transilvania, nordul Munteniei, respectiv 10 – 12, 13 grade în restul țării.

MIERCURI vor fi temperaturi minime de 8 – 10, 11 grade în cea mai mare parte a țării, cu posibil 13  14 grade în vestul extrem al Banatului.

JOI, minimele din Muntenia, Transilvania stau în jurul valorilor de 7 – 9, 10 grade, valori care se vor atinge și prin sudul Dobrogei. În restul țării se pot atinge temperaturi de 12 – 14 grade.

VINERI dimineață încălzirea este evidentă, cu valori de temperatură cuprinse între 11 – 13, 14 grade la nivelul întregii țări. Și la munte minimele vor crește, spre 5 – 7 grade, cu 0 – 2 grade pe creste.

Și în WEEKEND minimele se vor păstra la valori plăcute, 13 – 15, chiar 16 grade prin sudul țării sâmbătă, iar duminică 12 – 14 grade, cu 8 – 10 grade prin Transilvania și zonele deluroase ale Moldovei.

Vremea în România în săptămâna 8 – 14 aprilie 2024. Temperaturi maxime

O săptămână cu temperaturi maxime foarte plăcute, mult peste ceea ce ar trebui să fie normalul perioadei pentru a doua săptămână de aprilie. Vor fi în general valori între 20 – 22, 23 de grade.

MARȚI și MIERCURI prin Oltenia, Banat, Crișana, urcă spre 25 – 27 de grade, în restul țării vor fi valori de 23 – 24 grade.

JOI prin estul Munteniei și sudul Moldovei se ating din nou 26 – 28 grade.

VINERI, tot sudul și sud-vestul țării are parte de maxime de vară autentică, 25 – 27 de grade, prin restul țării vor fi 19 – 21, 22 de grade.

Același regim termic maxim se va păstra și pe parcursul zilei de SÂMBĂTĂ.

DUMINICĂ vom avea o zi autentică de vară în toată țara, 25 – 27, 28 de grade, doar prin Transilvania urmând să fie posibile 21 – 23 de grade.

Vremea în România în săptămâna 8 – 14 aprilie 2024. Precipitații

Despre precipitații, în săptămâna care urmează nu avem foarte mult de scris sau vorbit. Primele ploi slabe își vor face apariția abia în după amiaza zilei de JOI, prin nordul Orientalilor și prin Apuseni și vestul Meridionalilor.

VINERI, ploile vor fi pe arii mai extinse, prin zonele montane, Transilvania, iar seara și prin nordul Munteniei și Dobrogea.

Vor fi condiții și de fenomene convective (mai ales descărcări electrice).

SÂMBĂTĂ ploile și fenomenele convective vor prefera Muntenia și zonele montane, pentru ca DUMINICĂ ceva ploi să fie așteptate doar prin zona Maramureșului.

Va fi o săptămână extrem de secetoasă, astfel că doar prin Orientali și izolat Muntenia (posibil chiar prin zona Capitalei) se vor acumul în jur de  7 – 10 l/mp. În rest, precipitații zero.

Vremea în România în săptămâna 8 – 14 aprilie 2024. Context sinoptic

Va fi o săptămână dominată de tiparul unor centri de presiune ridicată, asociată unui regim anticiclonic.

Fie că vorbim, în primele zile, de un anticiclon est-european iar mai apoi de avansul spre România a  dorsalei anticiclonului Azoric, care va domina tiparul meteo de la noi pentru cea de a doua parte a săptămânii.

Un Azoric poziționat inițial extrem de împins spre sud-vestul extrem al Atlanticului, pentru ca abia de vineri încolo să revină la poziția sa obișnuită, vestică.

Pe parcursul zilelor de miercuri și joi spre țara noastră avansează și un front rece, pe direcție de deplasare V – E.

În ceea ce privește circulația maselor de aer, un aer tropical (PZ), antrenat constant dinspre N Africii va menține țara noastră într-o zonă cu temperaturi mult peste ceea ce ar trebui să fie normalul climatologic, cu abateri pozitive și de +12, +14 grade spre finalul săptămânii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate