Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în România până la jumătatea lunii mai: Variații mari de temperatură și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

ploaie umbrela vremea prognoza meteo

Vremea în România până la jumătatea lunii mai: Variații mari de temperatură și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Ne așteaptă o perioadă cu vreme instabilă, cu multe precipitații, atât de necesare în agricultură.

Ultimele zile din luna aprilie aduc o vreme rece, cu multe precipitații în mare parte din țară. Însă odată cu primele zile din mai vremea va fi frumoasă, cu temperaturi potrivite perioadei în care ne aflăm.

Potrivit estimărilor meteorologilor ANM, în minivacanța de 1 Mai vremea va fi frumoasă în mare parte din țară, iar cantitățile de precipitații vor fi nesemnificative. Însă de Paști va fi destul de rece iar ploile vor cuprinde mare parte din țară. După jumătatea lunii mai temperaturile vor crește simțitor.

Citește și Cum va fi vremea în vara 2024. Trei sisteme de prognoză pe termen lung anunță același lucru: călduri extreme în emisfera nordică

Vremea în Alba în săptămâna 22 – 28 aprilie: Temperaturile cresc câte puțin în fiecare zi. În weekend vom avea temperaturi maxime de 18 până la 23 de grade Celsius. De Florii vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi maxime de 23 de grade. Sunt posibile câteva ploi, mai ales în a doua parte a zilei.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 22 – 29 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și nord-vestice, dar și mai ridicate în extremitatea de sud-est a țării. În rest, vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona deluroasă și sub-montană din regiunile sudice.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-estice, dar și local deficitare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 6 – 13 mai 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 13 – 20 mai 2024

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax