Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în săptămâna 14-20 octombrie. Temperaturi de toamnă autentică, ploi puține și ceață. Prognoza meteo în țară

Publicat

Vremea în săptămâna 14-20 octombrie. În următoarele zile, temperaturile vor fi cele apropiate de valorile normale ale perioadei. Sunt anunțate câteva ploi și vor fi condiții de ceață. Va fi o vreme de toamnă autentică.

Temperaturile scad mai ales din a doua parte a săptămânii. Țara va fi traversată, de la vest la est, de un front rece. Este înregistrat și avansul unei mase de aer polar maritim.

Vor fi abateri termice negative mare parte de săptămână, mai ales în sudul, estul și centrul țării.

Vezi și Vremea în Transilvania și în țară până la sfârșitul lunii octombrie: De când se face și mai frig. Prognoza meteo PE REGIUNI

Sunt prognozate valori cu 6-8, izolat 10 grade mai mici față de normalul climatologic al perioadei, potrivit prognozemeteo.ro.

Vremea în săptămâna 14-20 octombrie. Temperaturi minime

Săptămâna începe cu minime cuprinse între 1-3 grade pe crestele montane, 7-9, 10 grade la munte, în Crișana, Maramureș, nordul Moldovei. În restul țării, până la 13-14 grade.

Minimele de marți scad și mai mult în nordul Moldovei, Orientali: 2-4 grade. În cea mai mare parte a țării vor fi 7-9 grade. Iar în nordul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, vor fi 10-12, izolat 13 grade.

Miercuri dimineața vor fi minime de la –1, –2 grade pe crestele Orientalilor, 1 – 3 grade prin restul zonelor montane. În mare parte din țară nu vor fi mai mult de 5-7 grade. Excepție fac, în continuare, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, cu minime de la 10 spre 11, 12 grade.

Vezi și VREMEA în Alba, în săptămâna 14-20 octombrie. Zile însorite, dar va fi mai frig. Prognoza meteo pe zile în localități din județ

Joi dimineața va fi și mai rece, mai ales la munte, unde minimele vor fi negative, spre –3, –4 grade. La fel de rece va fi și în interiorul Arcului Carpatic, Maramureș, Crișana, Moldova, regiuni unde nu vor avea mai mult de 2-4, 5 grade. În Banat, Oltenia, Dobrogea termometrele vor arăta și 6-8, 9 grade, pentru ca Muntenia să fie ”insula de căldură matinală”, cu ale ei 10-11 grade.

Dimineața de vineri se anunță a fi cea mai rece din această săptămână. Minimele vor fi între 1-3, 4 grade. La munte și în depresiunile Transilvaniei vor predomina temperaturile negative (-1, –2 grade). Pe creste vor coborî chiar și spre –4, –5 grade. În Banat și estul extrem al Dobrogei, vor fi 7-8 grade.

Nici weekendul nu aduce dimineți mai calde: vor fi 5-7 grade.

Vremea în săptămâna 14-20 octombrie. Temperaturi maxime

Maximele de marți împart țara în două: jumătatea nordică (nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei) nu mai depășesc valori de 11-13 grade. La munte vor fi 9-10 grade, cu 4-6 grade pe creste. Banatul, sudul Crișanei;Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea rămân într-un regim termic plăcut, cu temperaturi de 17-19, 20 de grade.

Miercuri vor fi maxime cuprinse între 11-13, 14 grade în mare parte din țară. În Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Muntenia sunt anunțate temperaturi spre 16-18 grade. La munte nu vor fi mai mult de 8-10 grade.

Cele mai ridicate maxime ale zilei de joi se regăsesc în Oltenia, Banat și Crișana (16-18, 19 grade). În restul țării vor fi 11-13, 14 grade. La munte se vor atinge 6-8 grade, cu 2-3 grade pe creste.

Vineri, în cea mai mare parte a țării vor fi maxime de doar 11-13, 14 grade. În Banat și Crișana se va ajunge la 16-18 grade. La munte, 6-8 grade, cu 2-4 grade pe creste.

Vom avea un weekend cu temperaturi plăcute, spre 16-18 grade, în cea mai mare parte a țării. Doar în estul și centrul țării vor fi doar 12-14 grade. La munte se vor atinge 10-12 grade, cu 4-5 grade pe creste.

Vremea în săptămâna 14-20 octombrie. Precipitații

Marți dimineața ploile vor fi prezente în Crișana, Maramureș și, izolat, pe arii restrânse, Muntenia. Până la orele după amiezii, aria ploilor se extinde și în Transilvania, nordul Moldovei, Dobrogea. Spre seară și în prima parte a nopții de marți spre miercuri vor fi și în sudul Moldovei și, din nou, în Muntenia și zonele montane.

Și miercuri mai sunt posibile precipitații slabe în Moldova și seara în Dobrogea. Tot în Dobrogea sunt condiții de ploi slabe și în weekend.

Va fi o săptămână săracă în precipitații. Doar în zonele montane sunt posibile cantități de 3-5 l/mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate